Happy Stones; schatzoeken voor kinderen

Happy Stones; schatzoeken voor kinderen

Door Suzanne. Tijdens de eerste lockdown gingen we massaal op zoek naar beren achter de ramen. Ook bij ons zaten lange tijd beren op de vensterbank. Deze lockdown gaan we schatzoeken, op zoek naar Happy Stones.

Happy Stones; schatzoeken voor kinderen

Happy Stones, de naam zegt het al: vrolijke steentjes. En vrolijk word je er zeker van als je er eentje vindt! De steentjes zijn namelijk omgetoverd tot heuse kunstwerkjes die een glimlach op je gezicht toveren. De rage met de steentjes was er vorig jaar al, maar is nu ook in o.a. Noord-Brabant een hit. Nu de scholen weer gesloten zijn en we weer terug moeten naar thuisonderwijs, is dit een erg leuk initiatief om de kinderen mee naar buiten te krijgen.  Tijd voor ons om op zoek te gaan dus.

Wat is de bedoeling?

Mensen beschilderen thuis een steentje met een vrolijk gezichtje, plaatje of een tekst. Deze happy stones worden vervolgens verstopt in de buurt. Je kunt ze overal tegenkomen; op bankjes, naast lantaarnpalen, in een holle boom. Happy stones zijn gemaakt om je een geluksmomentje te bezorgen. Als je er eentje vindt dan mag je hem meenemen en een tijdje houden om hem vervolgens weer ergens anders ‘vrij te laten’.

Happy stones op Facebook

Op Facebook zijn verschillende groepen over happy stones te vinden, zoals de groep Kei Tof die al ruim 23.000 leden heeft. Aan de achterkant van de gevonden steen staat (meestal) in welke groep op Facebook je kunt zoeken, een postcode van de maker en een volgnummer. Je kunt op Facebook in de groep een foto plaatsen van de gevonden steen en aangeven waar jij de steen verder laat zwerven.

Zelf happy stones maken

Je kunt natuurlijk geluksmomentjes zoeken, maar je kunt ze ook zelf verspreiden! Een leuke activiteit om thuis in te plannen met de kinderen. Je kunt de stenen beschilderen met acrylverf op waterbasis, bijvoorbeeld deze en vernissen met een acryllak, zoals deze.

Zorg ervoor dat je de stenen ergens achter laat waar ze veilig gevonden kunnen worden. Dus niet op een drukke weg, maar bijvoorbeeld op een looproute langs een school of in een speeltuintje.

Hier is het tijd voor een nieuw rondje schatzoeken! Veel succes met zoeken!

Er staan affiliatie links in dit blog.