Het ei: win dit filosofisch prentenboek

Het ei: win dit filosofisch prentenboek

In het prentenboek ‘het ei’ zie en lees je het verhaal over een ei waar alles mee is begonnen. Ik (Judith) mocht dit boek recenseren en jij kunt ook een exemplaar winnen.

Prentenboek

Het ei is een filosofisch prentenboek geschreven door Diet Groothuis en getekend door Ingrid & Dieter Schubert. Het ei is een scheppingsverhaal, op een poëtische manier beschreven. Dit verhaal begint met een ei als het begin van de wereld, een eeuwenoud symbool dat je tegenkomt in veel verschillende culturen. Met dit prentenboek brengt men de verschillende mythen en verhalen van de evolutietheorie samen.

Bekijk het boek hier.

Het verhaal

In het prentenboek worden we meegenomen naar één ongedacht groot ei, waarmee alles is begonnen. Binnen in dit ei was er van alles: een mol, specht en een staartstok. Op een gegeven moment was er zoveel spanning in het ei dat de schaal brak. Vanaf dat moment was er leven op aarde en in ieder ei zit weer een nieuw ei zodat het leven doorloopt.

Het ei: win dit filosofisch prentenboek

De prenten

De tekeningen ondersteunen het verhaal door het gevarieerde kleurgebruik, de vormen die je langzaam ziet ontwikkelen van lijnen tot dieren. Wanneer het ei openbreekt zie je in rood/geel/oranje kleurgebruik ook echt een soort uitbarsting voor je waarna de dieren in een blauwe gloed langzaam uit het ei stromen.

Mijn mening

De prenten in dit boek zijn mooi. Het kleurgebruik versterkt de tekst. Ik heb het boek meerdere keren doorgenomen om het verhaal ook echt tot mij te nemen. Het boek leent zich voor filosofische gesprekken met leerlingen vanaf ongeveer 8 jaar. Voor jongere kinderen zijn het mooie prenten, maar ik vind het verhaal voor hen te moeilijk.

Winactie

Van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren mag ik drie exemplaren van het boek weggeven. Zet hieronder (op de site dus) een reactie als je mee wilt doen en voor wie. Maandag 5 augustus maak ik de winnaar bekend.