Het grote Bieb-bende doeboek!

Het grote Bieb-bende doeboek! Win

Door Kelly. Ga je binnenkort op vakantie? Dan is het grote Bieb-bende doeboek iets wat je zeker niet mag vergeten! Een boek boordevol puzzels, raadsels, verhalen, spelletjes, recepten en weetjes. Hieronder lees je mijn mening en lees je hoe je dit leuke doeboek kunt winnen.

Het grote Bieb-bende doeboek!

Het grote Bieb-bende doeboek hoort bij de boekenreeks ‘De bieb-bende’ geschreven door Michael Reefs. Al sinds zijn twaalfde werkt Michael zijn bijzondere ideeën uit tot spannende, fantasievolle verhalen. Hij begon in 2004 aan een avontuurlijke fantasy-serie: De Bieb-bende. In 2011 was de hele serie klaar. Met deze avonturenserie kreeg Michael veel kinderen aan het lezen.

Wat is de bieb-bende?

De Bieb-bende is een twaalfdelige avonturenserie voor kinderen vanaf 8 jaar. Het gaat over vijf kinderen die de mysteries van Zuidbaai proberen te ontrafelen. In dit dorp zijn lang geleden twaalf ruiters gedood door de Man met de Bijl. De geesten van deze Hemelrijders dwalen nog steeds rond in de hallen onder de heuvel waar de bibliotheek op gebouwd is. Elke maand vindt er een strijd plaats om een Hemelrijder uit de klauwen van de Man met de Bijl te redden, voordat deze ook de zielen van de kinderen komt ophalen. Hiervoor krijgt de Bieb-bende telkens drie aanwijzingen, maar ze worden tegengewerkt door de norse bibliothecaresse Angelique van Voort.

Het doeboek

Het grote Bieb-bende doeboek sluit bij deze avonturenserie aan. Zo geven een aantal personages een inkijkje in hun leven, lees je meer over bekende locaties, kun je een quiz doen om te achterhalen hoeveel jij weet over de Bieb-bende of duik je in een puzzel of raadsel. Bekijk het boek hier. 

Liever een vakantieboek voor kinderen van 5 tot 8 jaar? Deze is gratis te downloaden.

Mijn mening over Het grote Bieb-bende doeboek!

De naam van het doeboek zegt het al, het is een groot, kleurrijk boek (A4-formaat) met veel inhoud. Ondanks dat ik de avonturenserie De Bieb-bende nog niet kende, was ik meteen geïnteresseerd door de spannende voorkant.

Er zit een inhoudsopgave in, waardoor je snel dingen kunt opzoeken. Het doeboek begint vervolgens met twee pagina’s waarin de personages van De Bieb-bende zich voorstellen. Erg handig wanneer je de boeken van De Bieb-bende nog niet gelezen hebt. Ook zitten er QR-codes door het doeboek heen. Deze kun je scannen om extra informatie te vinden. Door de verschillende spelletjes, quizzen, verhalen, interviews en dossiers over de personages is er genoeg afwisseling.

Het grote Bieb-bende doeboek

Achterin het doeboek worden de antwoorden weergegeven van de puzzels en raadsels. Handig als je wilt controleren of dat je het goed hebt gedaan. Al met al vind ik dit een erg leuk doeboek om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. Maar ook als je thuis blijft, is dit zeker een aanrader.

Bij de boekenreeks De Bieb-bende hoort een interactie website. Wanneer je daar een kijkje wil nemen, klik dan hier. Wil je een boek van De Bieb-bende bestellen? Klik dan hier.

Win

Je kunt een van de twee exemplaren van Het grote Bieb-bende doeboek! winnen. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 15 juli mail ik de winnaar.