Jul & Julia Zomerweken 2019

Jul & Julia Zomerweken 2019

De Julianatoren is een leuk uitje voor jonge kinderen voor de zomervakantie. Zeker met de Jul & Julia Zomerweken die er nu zijn. We werden uitgenodigd om een dagje langs te komen.

Jul & Julia Zomerweken 2019

Tijdens de Jul & Julia Zomerweken zijn er allerlei shows die je kunt bekijken in de Julianatoren. Zo heb je Jul’s Wild West Show, de Limbodansshow van Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow. Ook zagen we een stukje van het Dino & Dina Zomer Bouwspel.

Shows Jul & Julia Zomerweken 2019

Jul & Julia en de reis om de wereld

Jul & Julia en de reis om de wereld

Jul & Julia en de reis om de wereld was de grote show in het theater. Jul & Julia gaan samen met Mevrouw Suikerspin op reis door de wereld. De boeven hebben namelijk souvenirs gestolen om het park over te nemen. Jul & Julia en Mevrouw Suikerspin gaan op zoek naar de souvenirs, zodat het pretpark weer goed kan draaien.

Jul & Julia en de reis om de wereld

Zo moet de Mexicaanse hoed gevonden worden voor de draaiende kopjes en de lasso voor de Wild West paarden. Gelukkig krijgen ze dat allemaal voor elkaar. De aanwijzingen vormen een schatkaart waarmee ze de laatste souvenir vinden en weer terug kunnen keren naar De Julianatoren.

Jul & Julia en de reis om de wereld

Ondertussen werd er veel gezongen en gedanst wat onze dreumes vooral heel leuk vond. Ik vond het verhaal wat simpel, maar onze kleuter genoot ervan. Voor kleine kinderen waren de muizen en Mevrouw Suikerspin nog wat veel aan het praten. Maar tijdens de liedjes vingen ze ieders aandacht weer.

Attracties

Jul & Julia Zomerweken 2019

Onze kleuter vind alle attracties even leuk: van de Ninja turtles tot het dinokarretje en van het spookhuis tot de Flinstones. We zijn al regelmatig naar de Julianatoren geweest, maar hij blijft het leuk vinden. Hij gaat overal graag in en verrassend genoeg juist in de attracties voor de wat jongere kinderen. Zo leuk dat zijn dreumeszusje dan vaak met hem mee kan! En soms ook met ons in een karretje gepropt erbij. Ik vind het wel echt een heel leuk park voor jonge kinderen. Je hoeft over het algemeen niet lang in de rij staan, al was het vandaag, met twee regio’s al vakantie en niet al te best weer, best druk. Voor de dino’s hebben we zo’n 20 minuten in de rij gestaan denk ik.

Jul & Julia Zomerweken 2019

Hij wilde echt nog niet weg toen het tijd was om naar huis te gaan. Maar met nog een schoolweek te gaan zijn we hier allemaal wel een beetje moe, dus vonden we het na zo’n vierenhalf uur ook wel mooi geweest. Het park gaat om 17.00 uur dicht, ook een prima tijd voor jonge kinderen. Kun je thuis nog even eten (afhankelijk waar je woont natuurlijk) en op tijd naar bed.

Het is wel aan te raden om met jonge kinderen met twee volwassenen te gaan. Zo kun je nog eens opsplitsen, want voor echt kleintjes is er ook genoeg te doen. Hoeven ze niet altijd te wachten op grote broer of zus en kunnen ze ook fijn spelen. Het is ook leuk voor schoolreisjes en kinderfeestjes!

Eten en drinken

Jul & Julia Zomerweken 2019

Als blogger kregen we er ook een lunch bij: hamburger of een snack met friet. Ik zou wel liever voor een gezondere keuze gaan, gelukkig zijn er in het restaurant ook broodjes te krijgen, panini’s en pannenkoeken. Door het park heen vind je allerlei horeca, zeker nu in de zomer. Mevrouw Suikerspin verkoopt uiteraard suikerspinnen, maar ook softijs. Er is een poffertjesrestaurant met een binnenspeeltuin, een Tahi Toko met Oosterse snack’s en een speeltuin, maar ook cafetaria en een hamburgerkiosk.

Kosten

Parkeren is dit seizoen gratis. Je betaalt voor kinderen vanaf 2 jaar €25,- en €24,- als je online een ticket bestelt. Dezelfde prijs voor jou als volwassene.

Meer info

Wil je meer informatie over De Julianatoren en de Jul & Julia Zomerweken? Kijk dan op de website.