Het grote boek van Panda & Eekhoorn WIN

Het grote boek van Panda & Eekhoorn WIN

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de verhalen van Panda & Eekhoorn nog niet kende toen ik Het grote boek van Panda & Eekhoorn onder de ogen kreeg. Maar ze zijn zo lief, stoer en prachtig over de natuur geschreven. Aanrader dus om voor te lezen en je kunt het winnen.

Het grote boek van Panda & Eekhoorn

Panda en Eekhoorn zijn de beste vrienden. Ze kunnen niet zonder elkaar. Ze kijken samen naar de maan, gaan samen op reis, maken wandelingen, spelen spelletjes…Ze zijn echte vrienden die niet zonder elkaar kunnen.

In deze bundeling, met illustraties van Thé Tjong-Khing, zijn achttien voorleesverhalen over Panda en Eekhoorn verzameld.

Bekijk het boek hier.

Over de auteur

Ed Franck is een veelbekroond en veelzijdig auteur uit Vlaanderen, met meer dan 70 boeken op zijn naam. Hij schrijft voor alle leeftijden, van voorleesverhaaltjes over hervertellingen van sprookjes tot bewerkingen van klassieke teksten zoals de sonnetten van Shakespeare.

Wat vind ik?

Panda & Eekhoorn

Deze prachtige illustratie zegt eigenlijk al genoeg toch? Zo mooi hoe de illustrator de tekeningen maakt. Panda & Eekhoorn gaan bijvoorbeeld op reis waarbij Eekhoorn er dol op is, maar Panda liever thuisblijft. Waarschijnlijk is die drang naar vrijheid en avontuur herkenbaar voor kinderen. Maar sommige kinderen zullen zich weer meer herkennen in de Panda. Prachtig om gesprekken over te kunnen voeren met de kinderen in de klas. Met dit boek heb je een geweldig voorleesboek om een tijdje mee vooruit te kunnen. Het wordt aangegeven vanaf vier jaar, maar ik vind de teksten en onderwerpen toch best pittig. Ik zou zeggen, voorlezen vanaf groep 3. Maar ook oudere kinderen kunnen het boek goed zelf lezen. De onderwerpen en de tekst vind ik ook voor hen aansluiten.

Win

Je maakt kans op dit boek, ik mag twee exemplaren weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Vrijdag 19 januari mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.