Vos en Haas - Waar is het cadeau?

Vos en Haas – Waar is het cadeau? WIN

Zo leuk! Dit boek is een mix tussen Vos en Haas en Waar is de taart (en Picknick met taart). Vos en Haas – Waar is het cadeau? is dus een voorlees- en zoekboek ineen voor kinderen vanaf vier jaar. Je kunt het winnen.

Vos en Haas – Waar is het cadeau? WIN

Vos en Haas bestaan in boekvorm al 25 jaar! Veel kinderen hebben er dus mee geoefend om te lezen. Speciaal daarom is er een nieuw voorlees- en zoekboek verschenen: Vos en Haas – Waar is het cadeau? Vos en Haas – aa bee see is ook leuk om te lezen! Uil, Vos en Haas geven een verjaardagsfeest, het is toch veel handiger om het tegelijk te vieren? Iedereen komt langs met cadeautjes, maar als alle gasten weg zijn is het cadeau dat Pluim aan Uil gaf, een zilveren taartschep, verdwenen… Was er een dief? En waar is het cadeau gebleven? Daar ga je als (voor)lezer natuurlijk naar op zoek!

Bekijk het boek hier

Over de makers

Sylvia Vanden Heede schrijft voor kinderen die net kunnen lezen (zoals de Vos en Haas boeken), maar ook voor oudere kinderen en tieners. Haar werk werd onder meer bekroond met een Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer.

Thé Tjong-Khing sleepte met zijn illustraties al verschillende prijzen in de wacht, waaronder de Woutertje Pieterse Prijs, een Zilveren Penseel en de Max Velthuijs-prijs. Hij vierde dit jaar zijn 90ste verjaardag en dat werd o.a. gevierd met een nieuw boek Taart voor iedereen en een tentoonstelling van zijn werk in Verwey Museum Haarlem.

Wat vinden wij?

Vos en Haas Waar is het cadeau?

Ik vind de illustraties van Thé Tjong-Khing zo geweldig! En de verhalen van Sylvia Vinden Heede heel geestig, ook als voorlezer. Toen we het boek voor het eerst lazen, dachten we dat we meteen cadeautjes moesten zoeken. Maar dat bleek niet zo te zijn. Later viel ons steeds vaker de dief op die de taartschep wel gestolen moest hebben. En als je het eenmaal ziet… Het verhaal is voor lezers van Vos en Haas heel herkenbaar, want alle figuren uit de boeken komen erin voor! Dus ook heel geschikt om in groep 4 zelf te laten lezen, of in groep 3 om voor te lezen terwijl de leerlingen ook de AVI boeken van Vos en Haas lezen.

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. 1 november mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in het blog.