Waarom moet mijn kind eigenlijk naar school? WIN

Waarom moet mijn kind eigenlijk naar school? WIN

In Waarom moet mijn kind eigenlijk naar school? neemt Pedro De Bruyckere samen met onderwijsprofessionals Glenn Whitman en Ian Kelleher ouders en opvoeders mee in het reilen en zeilen van school. Ze geven in overzichtelijke hoofdstukken antwoord op vragen van ouders. Je kunt een van de drie exemplaren winnen. 

Ik heb Pedro De Bruyckere heel hoog zitten. Ik vind het heerlijk om naar hem te luisteren, lees zijn boeken graag vanwege zijn nuance en had de eer om begeleid te worden met een filmpje dat ik mocht opnemen over welbevinden van leraren. Ik vind het dan ook heel mooi dat hij nu een boek voor ouders geschreven heeft.

Bekijk het boek hier

Waarom moet mijn kind eigenlijk naar school?

De vragen die in Waarom moet mijn kind eigenlijk naar school? staan leven onder ouders, ik heb er een aantal ook wel eens gehoord. Zoals: Waarom moet mijn kind dingen uit het hoofd leren? We weten uit onderzoek dat kennis heel belangrijk is! Dat je wel veel kunt opzoeken, maar weet je dan ook of het klopt? Kennis is de basis van het leren van kinderen. Waarom moet mijn kind eigenlijk naar school? is een handleiding om de school als ouder én als kind te overleven. Want hoe je het ook wendt of keert, school speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van je kind. Je ziet in dit boek hoe je goed kunt leren, hoe je gepast reageert op een slecht (of goed) rapport en waarom je soms door minder te doen als ouder meer gedaan krijgt. Op een no-nonsense manier help je jouw kind op de enorme reis door het onderwijs.

Bekijk het boek hier

Het boek is helder en duidelijk geschreven. Het geeft vlot antwoord op de vragen die bij ouders leven. Hier en daar had het, denk ik, nog wel wat simpeler gekund voor de ouders die überhaupt weinig zelf lezen. Natuurlijk weet ik als leerkracht al zelf veel antwoorden op vragen, maar het is als leraar heel fijn om dan ook de argumenten in het boek te lezen. Die kun je goed gebruiken in gesprekken met ouders! Ik vind het geschikt voor ouders én leraren dus.

Waarom moet mijn kind eigenlijk naar school?

Over de auteurs

Pedro De Bruyckere is pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool in Gent en de Universiteit Leiden. Zijn werk is internationaal bekend en in meerdere talen uitgegeven.

Glen Whitman is directeur van het Center for Transformative Teaching and Learning aan de St. Andrew’s Episcopal School in Potomac, Maryland (VS), waar hij nog steeds geschiedenis doceert.

Ian Kelleher promoveerde aan de Universiteit van Cambridge en is de Dreyfuss Family Chair of Research van het Center for Transformative Teaching and Learning aan de St. Andrew’s Episcopal School in Potomac, Maryland (VS), waar hij nog steeds wetenschappen doceert.

Win

Ik mag drie exemplaren weggeven van het boek! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 24 januari mail ik de winnaars.

Er staat een affiliate link in dit blog.