Natuurhuisje: duurzaam op vakantie

Natuurhuisje: duurzaam op vakantie

We gaan graag met Natuurhuisje op vakantie. Dit zijn vaak kleinschalige vakantieadressen middenin de natuur. Fijn voor wat rust met je gezin of als startpunt van mooie wandeltochten. Met de boeking draag je ook nog eens bij aan lokale natuurprojecten. Zo gingen wij naar Winterswijk voor een mooie safaritent.

Natuurhuisje en duurzaamheid

Natuurhuisje houdt erg van (what’s in a name) natuur. Daarom doen ze er ook veel aan om de natuur te beschermen en bieden ze tegelijkertijd prachtige vakantieadressen in de natuur aan. 3,5% van de omzet gaat naar natuurprojecten. Zo worden er bijvoorbeeld voedselbossen aangelegd, wordt het leefgebied van een bepaald dier of insect verbetert, of wordt er een stuk bos aangelegd. Bij het laatste project is er 6 km aan heggen neergezet. Er is al ruim €380.000,- gedoneerd tot nu toe.

Een huisje zoeken

De huisjes of andere vakantieplekken, zoals bij ons een safaritent, staan op kleinschalige plekken, middenin of vlakbij de natuur. Je kunt in Nederland een huisje huren, maar ook op andere plekken in Europa. Wij zochten in de zomervakantie van 2021 een leuke plek voor als we terug zouden komen uit de Loire vallei. We vonden via Natuurhuisje een prachtige safaritent in Winterswijk waar we in één ruk naartoe reden. In de buurt vonden we ook een mooie plas waar de kinderen konden spelen en zwemmen en ik een subboard kon huren.

Deze safaritent met eigen douche en wc in de tent stond naast zijn broertje op een boerderij. Je keek zo uit over de weilanden, want toen wij er waren was de rest van de camping nog niet in bedrijf. Je mocht overal naar de koeien kijken, ze liepen ook langs onze tent de wei in, bijzonder om te zien. Vanaf de boerderij liep je ook zo verder te natuur in, heerlijk. De safaritent was ook van alle gemakken voorzien. De douche en wc zagen er keurig uit en het was heerlijk om die in de tent te hebben. Geen heen en weer geloop met een rol wcpapier over de camping en ‘s nachts gedoe met de tent openritsen en in het pikkedonker het wc-gebouw op de tast te moeten vinden.

Het was ook bijzonder om op een boerderij te staan. We hoorden enkel de koeien en de vogels in de bomen. Verder was het er heel stil. Voor onze kinderen misschien wel wat te stil, er waren geen andere kinderen om mee te spelen. Maar voor twee nachtjes was dat prima. Ze hadden wel een klein speeltuintje met een trampoline waar ze zich goed konden vermaken. In de buurt was dus een plas om bij te spelen en te suppen. En je had ook vlakbij een hele grote speeltuin voor de kinderen met de gelegenheid om daar op het terras te eten.

Je kunt op verschillende kenmerken zoeken en dat doe ik dan ook graag. Bijvoorbeeld of je er een hottub bij wil, of het op een kleinschalig vakantiepark staat, of juist alleen. Met onze kinderen heb ik weer andere “eisen” dan in mijn eentje of met mijn man. Ik mis alleen de functie nog dat je kunt sorteren op prijs, zoals de laagste prijs eerst. Daar kijk ik toch ook snel naar als ik iets wil boeken.

Maar dat alles middenin of vlakbij de natuur staat vind ik natuurlijk geweldig, ook voor de natuurbeleving van kinderen. Je kunt ze dan goed mee op pad nemen, beestjes zoeken, de geluiden van het bos ontdekken, wellicht ook mee met de boswachter. Op zoek naar bloemen en hun namen, de geuren opsnuiven en een echt gezonde neus halen. Onze kinderen vinden de bossen rond ons eigen huis maar saai, maar in een andere omgeving is het dan ineens wel leuk om wandelingen te maken en van alles te ontdekken.

Natuurhuisje in Europa

We komen graag in de Ardennen, dus zou ik graag eens een vakantiehuis Ardennen huren. Het lijkt me prachtig om daar lange wandelingen te maken! Maar ik heb ook leuke en bijzondere vakantiehuizen voor onze kinderen gezien, zoals een cocon. Maar ook goed betaalbare blokhutten middenin de natuur en bijvoorbeeld ook dicht bij Durbuy.

Wij boeken vast snel weer iets met Natuurhuisje. Ik heb wel weer zin om de natuur in te trekken. Heb jij dat al eens gedaan? 

Dit is een #jufmaikead