Het Sneeuwman bewaarblik

Het Sneeuwman bewaarblik

Ik keek al vaak De Sneeuwman in de klas rond kerst of thema winter. Maar het boek had ik nog nooit gezien. Totdat ik Het Sneeuwman bewaarblik ontdekte dat ik mocht reviewen.

Helaas hebben we nog weinig sneeuw gezien deze winter, hopelijk komt dat nog! Want dan kun je dit boek ook mooi voorlezen.

Het Sneeuwman bewaarblik

In het mooie blik, dat je ook kunt gebruiken voor winterkoekjes, zit een miniversie van bet prentenboek De Sneeuwman van Raymond Briggs, bekijk het hier. De film is een uitgebreidere versie van het boek, met de kerstman. In het boek maakt het jongetje James een mooie grote sneeuwpop als het sneeuwt. Als hij naar bed gaat, blijkt de sneeuwpop tot leven te komen. Zachtjes, zonder zijn papa en mama wakker te maken, beleeft hij verschillende avonturen met de Sneeuwman. Hij vliegt er zelfs op uit naar andere steden! Gelukkig brengt de Sneeuwman James ook weer thuis. De volgende dag blijkt de sneeuwpop helaas gesmolten.

Het boek is helaas wel wat klein, want er staan al wat kleine plaatjes bij elkaar op een bladzijde. Maar wel leuk dat het in zo’n mooi bewaarblik zit natuurlijk. Onze peuterdochter wilde het zeker een aantal keer lezen, ze vond het heel leuk om de plaatjes te bekijken. Met oudere kinderen kun je ze zelf het verhaal laten vertellen, want er staat geen tekst bij.

Het Sneeuwman bewaarblik

Doeboek

Het doeboek komt van het boek De Sneeuwman en de Sneeuwhond. Het is voor kinderen vanaf 5 jaar en achterin het boekje vind je een verkorte versie van het boek over de sneeuwhond. Dit kun je zelf kleuren, dus genoeg te doen. Met natuurlijk stickers, extra leuk. Helaas is dit boekje ook wat aan de kleine kant.

DVD

De dvd met de bijzondere film is misschien nog wel het leukste. Zo’n prachtige film met mooie muziek en Nederlandse vertelstem. Die gaan we vast nog vaak kijken!

 Bekijk het Sneeuwman bewaarblik hier

 

Het sneeuwman bewaarblik; Doeboek, DVD