Hoe je met de klas kunt stemmen voor de Nederlandse Kinderjury 2018

Hoe je met de klas kunt stemmen voor de Nederlandse Kinderjury 2018

De stembussen voor de Nederlandse Kinderjury 2018 zijn weer open! De kans om weer eens flink aan leesbevordering in de klas te doen. Hoe je met de klas kunt stemmen voor de Nederlandse Kinderjury 2018 met leuke downloads. 

Nederlandse Kinderjury 2018

Vanaf 7 maart kun je weer stemmen op je favoriete boek van het afgelopen jaar voor de Nederlandse Kinderjury. Je kunt stemmen op boeken die in 2017 zijn verschenen. Alle boeken doen mee: informatieve boeken, eerste leesboeken, romans voor kinderen, gedichtenbundels. Alle boeken voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar.

Er zijn twee leeftijdscategoriën: 6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5) en 10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8).

Stemmen

Je stemt door op de homepage van de Kinderjury op de blauwe knop te klikken. Hier maak je een top 3 waar je op kunt stemmen. Dit kun je doen tot en met 16 mei.

Prijs winnen

Door te stemmen maak je dit jaar kans op een prijs voor de hele klas: een Gouden Boekenbon ter waarde van €450,-. Zo kun je de boekenkast in je klas of de schoolbieb flink uitbreiden. Je moet dan wel vertellen waarom je op een bepaald boek gestemd hebt.

Lestips

Op de schoolsite van de Kinderjury vind je lestips en digibordlessen om de kinderen te informeren over de Kinderjury.

Stemmen met de klas

Ik geef je wat leuke tips om te stemmen met de klas.

Maak een top 3

Laat de kinderen in een bepaalde periode boeken uit 2017 lezen. Doe dit bijvoorbeeld de hele maand maart. Lees ook boeken voor uit 2017. Maak aan het einde van de periode een top 3 met de klas.

Zorg ervoor dat je tien boeken hebt voorgelezen of de kinderen hebt laten lezen. Zet die boeken op een lijst en laat de kinderen hier zelf een top 3 van maken. Je kunt hier het formulier voor gebruiken dat ik heb gemaakt. Ik heb er een word bestand van gemaakt, zodat je de boeken ook op de computer kunt invullen.

Top 3 van de klas

Top 3 van de klas

Hierop kunnen de kinderen de drie boeken aanvinken voor hun top 3. Laat de kinderen ook zelf het aantal stemmen per boek tellen. Zet de top 3 van de gekozen boeken voor in de klas. En laat de kinderen natuurlijk thuis stemmen of via de computer in de klas.

Boekbespreking

Ik heb ook een formulier gemaakt waarop kinderen een boek kunnen bespreken dat ze hebben gelezen voor de Kinderjury. Hierop kunnen ze aangeven wat ze leuk en niet zo leuk vonden. Je kunt deze besprekingen bundelen, zodat de kinderen er bij het stemmen doorheen kunnen bladeren. Je kunt het ook bespreken met de hele klas. Ook hier heb ik een word document van gemaakt, zodat de kinderen het ook op de computer kunnen invullen.

Boekbespreking kinderjury

Boekbespreking kinderjury

Stem met je klas en maak kans op zo’n toffe boekenbon! 

Lees ook: TIPS OM MET DE KLAS TE STEMMEN VOOR DE KINDERJURY

Uitgelichte afbeelding: Nederlandse Kinderjury 2018

BewarenBewaren