Ideale collega op de peuterspeelzaal

Ideale collega op de peuterspeelzaal

Door Yvonne. Op de peuterspeelzaal werk je vaak met een vaste collega op de groep. Het meest fijne is dan natuurlijk dat je samenwerkt met die collega die je toch wel de ideale collega mag noemen! Ik zette 10x de meest ideale collega voor jullie op een rij. En sommige met een knipoog!

Ideale collega op de peuterspeelzaal

1. Koffie

Een collega die je waarschuwt dat je koffie of thee koud wordt (en dus zelf ook de koffie niet laat koud worden). Herkenbaar toch? Je hebt trek in een kopje koffie, maar ontdekt een uur later dat je nog geen slok hebt genomen en de koffie alweer koud is. En mochten jullie toch die koffie koud laten worden….dan haalt die ideale collega weer een heerlijk nieuw kopje koffie.

2. Humor

Een collega met dezelfde humor waarbij je soms in een deuk ligt, terwijl de kinderen jullie aankijken ‘wat doen de juffen gek’. Het kan zijn dat je al moet lachen als een van jullie stemmen overslaat tijdens het zingen. Of dat jullie het net over iets hebben gehad en dat het dan ook nog gebeurd. Kleine dingen, maar dezelfde humor maakt het werken samen erg leuk!

3. Luier

Een collega die ook wel die vieze luier wil verschonen, omdat jij er die ochtend al drie hebt gedaan: dat is echt een ideale collega! Er bestaat misschien bij jullie ook zo’n ongeschreven regel dat als je een poepluier ontdekt je hem ook verschoond…maar als je collega er al drie heeft gedaan die ochtend, dan neem je toch gewoon nummer vier voor je rekening?!

4. Vieze broek

De ideale collega die je waarschuwt dat je broek van achteren onder de vingerverf zit of dat er een snottebel is achtergebleven op je schouder….
Ongemerkt zitten die vingers vol verf aan je broek als je helpt met handen wassen of opruimen van de verfspullen. Of die snottebel op je schouder na het troosten van een peuter. Fijn dat je dan een collega hebt die je er niet de hele dag mee laat lopen!

Lees ook: Ode aan je collega

5. Sparren

Een collega waarmee je goed kunt ‘sparren’ over dingen veranderen in je lokaal of je werkwijze.
Soms is het wel eens tijd om een het roer om te gooien, of dat nou is bij de inrichting van het lokaal of een werkwijze onder de loep te nemen. Samen daarover een discussie voeren en dan samen tot een nieuw plan komen. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar samen een stap vooruit komen in iets nieuws is fijn.

6. Gek doen

Een ideale collega maakt dat het geen probleem is om heerlijk ‘los te gaan’ bij het zingen over olifanten, krokodillen, wielen van bussen, etc. Teksten stiekem aanpassen of gewoon alle gebaren extra goed uitvoeren; je collega kijkt er niet gek van op. Hoe gekker, hoe beter!

7. Ying en Yang

Een collega die je aanvult. Ken je dat? Het gevoel van ying en yang te zijn. Toch zijn jullie anders, maar toch is het als je naar het geheel kijkt een goed werkend geheel. Wat de een niet goed kan, kan de ander juist als de beste!

8. Taggen

Als je elkaar veelvuldig tagt in berichten waarin je weer een leuk idee leest of een herkenbare situatie van jullie werk. Elke dag komt er wel een bericht langs op Facebook of Instagram waar je om moet lachen of waarvan je denkt: die activiteit moeten we zeker eens doen op de groep. Om er zeker van te zijn dat je collega dit bericht ook leest tag je haar even, en bij die leuke blog ook en bij die grappige foto en wacht dit artikel is ook interessant……

Lees hier waarom een goede relatie met je collega je gelukkig maakt

9. Tijd voor elkaar

Tijdens het werk heb je niet altijd tijd om even aandacht te besteden aan elkaar. Even praten over wat er verder gaande is in je privé-leven, gezamenlijke interesses, etc. Dus soms even samen lunchen en dan niet op de groep ,maar even rustig op een terras. Even relaxen met je ideale collega!

10. Verjaardag

Je ideale collega vergeet nooit jouw verjaardag! Een kleinigheidje op je verjaardag, terwijl je er eigenlijk niks aan doet met de peuters, omdat jullie al een juffendag hebben gepland. En dan toch in het zonnetje gezet worden, gewoon omdat je niet elke dag jarig bent!