Leerkracht vrienden: waarom je ze nodig hebt

Leerkracht vrienden: waarom je ze nodig hebt

Vandaag een ode aan de lieve collega’s die je steunen door dik en dun. Leerkracht vrienden: waarom je ze nodig hebt en waarom je niet zonder kunt. Aan wie denk jij meteen? 

Leerkracht vrienden: waarom je ze nodig hebt

1. Niemand anders begrijpt je zo goed

Je kunt je hart luchten bij je lieve collega. Zeker als je partner 1. geen idee heeft waar je het over hebt 2. echt klaar is met je “gezeur” (al zie jij dat natuurlijk anders). Je kunt je verhaal altijd kwijt en je collega snapt précies wat je bedoelt.

2. De betekenisvolle blikken

Even een blik, eventueel een zucht erbij en je bestie snapt het meteen. En geeft je helemaal gelijk. En denkt er ook zo over.

3. Ze zijn met meer dan jij

Je hebt elkaar nodig! Elke leerkracht heeft er 30 onder zijn of haar hoede, net zoals jij. Blijf bij elkaar en help elkaar, dan kun je die kleine dinootjes wel aan.

4. Voor hulp bij moeilijke momenten

Even huilen om wat er privé is gebeurd, wat hulp bij het opruimen na een k*tdag, uitleg over het een of ander. Je collega’s zijn er voor je.

5. Feedback

Soms heel moeilijk, meestal heel fijn; feedback. Je collega’s weten hoe het werkt, wat er nodig is, wat jij nodig hebt. Laat die eye-opener toe.

6. Een boost

Het kan wat chocola in de juffen- of meesterkast zijn, een lief briefje op je computer, of een opgeruimd bureau. Kleine dingetjes die je helpen met een fijn gevoel.

7. Ze halen de spinnen voor je weg

Er is er altijd wel een zo gek (Juf Maike draait haar hand er ook niet voor om). Of ze ruimen zelfs de dode muis voor je op. Als je ‘m kan vinden dan…

8. Ga naar huis!

Soms het enige dat je nodig hebt; iemand die tegen je zegt: leg je spullen neer en GA NAAR HUIS!

9. Wat een talent

De ene collega is heel creatief en draait de mooiste verjaardagshoeden in elkaar, terwijl de ander weer heel snel is in het klaarzetten van de digitale omgeving. Ik hoor een mooie ruildienst, jij ook?

10. Samen buiten door weer en wind

-10, kleuterleerkracht en toch naar buiten? Je collega is er ook! Kun je mooi om de beurt een warme kop thee binnen halen.

11. Gewoon gezellig

En heej, je collega’s zijn gewoon hele lieve, gezellige mensen die ook echt wel in zijn voor een borreltje na werktijd. Even lekker alles relativeren.

Waarom kan jij niet zonder je collega? 

Afbeelding: Picture of two best friends men looking at each other Door Lipik Stock Media

Leerkracht vrienden: waarom je ze nodig hebt