14 keer Je weet dat je BFF leerkracht is als

Je hebt een leerkracht als BFF en je zal het weten ook. Je wordt continu verbeterd, je hebt uren kletsmateriaal en je kunt samen lekker gek doen. 14 keer Je weet dat je BFF leerkracht is als…

Je weet dat je BFF leerkracht is als

1. Je bepaalde plekken moet vermijden
O wee dat je leerlingen tegen komt op jullie uitje in de dierentuin, het park, of (het allerergste) flanerend op het strand. Bepaalde kindvriendelijke plekken moeten vermeden worden.

2. Je de BFF alleen in vakanties ziet
Doordeweeks afspreken? Forget it! Je besty is te druk met nakijken, voorbereiden of slapen (lesgeven is vermoeiend). Jullie sparen alle uitjes op tot de vakanties. Woehoe party!

3. Je BFF iets op zak heeft wat je nodig hebt
Zoek je een pen, een potlood, stoepkrijt of een speelgoedautootje? Dikke kans dat je BFF dat wel op zak heeft. Dat laatste per ongeluk stiekem mee gejat, eeeh ingenomen, van een leerling.

4. Je alle ins and outs weet van de leerlingen
Je weet duidelijk alle ins and outs van de leerlingen, de directie en de plannen van overheid van het onderwijs.

5. Je uren kletsmateriaal hebt
Je besty houdt erg van kletsen. En als ik zeg erg, bedoel ik echt superveel! Zie maar eens  twintig leerkrachten tijdens een vergadering stil te houden. Voor jou ideaal: je hebt altijd stof voor een gesprek.

6. Je eens vraagt naar babynamen
Neem de babynamen even door met je BFF mocht je binnenkort een kind krijgen. Leerkrachten hebben vaak positieve gevoelens bij bepaalde namen, of juist negatieve ;), dus je weet meteen of je goed zit met je bedachte naam.

7. Je taal vaak verbeterd wordt
Je vriendin kan het niet laten. Je taal wordt constant verbeterd. Handig als je blogger of schrijver bent. En anders laat je het maar gewoon over je heen komen.

8. Je vaak als proefpersoon gebruikt wordt
Je bent proefpersoon voor papier mache kunstwerken, chemische experimenten, verscheidene projecten en proefjes. En je vindt het fantastisch.

9. Je BFF altijd voor je opkomt
Je BFF voelt het als er onrecht wordt aangedaan en grijpt meteen in. Met DE leerkrachtenstem.

10. Je never nooit niet een foto van je feestje op social media post
Je best friend is duidelijk not amused als je een foto van zijn of haar dronken hoofd op social media slingert. Wat moeten de leerlingen, ouders, of erger, de directeur er niet van denken?

11. Jullie altijd samen de pub quiz winnen
De algemene kennis van je BFF is zo groot dat jullie elke Triviant sessie of pub quiz winnen. Score!

12. Je shopt till you dropt (maar niet in kledingwinkels)
Als jullie een middagje shoppen kan je BFF het niet laten om de goedkope winkels in te gaan. Waar hij of zij je vervolgens uren op sleeptouw neemt. ‘O kijk deze wasknijpers eens! ‘Heb je dit leuke spelletje al gezien? ‘Deze stokjes zijn echt te cute! Die zijn fantastisch voor mijn klas!’

13. Je wel eens een glimp hebt mogen opvangen van de leerkrachtenkast
Deze kast is in de meeste leerkrachthuishoudens te vinden. Probeer het niet te openen, geheid dat je de rommel meteen weer terug moet proppen. Je besty laat je vast wel eens de verzamelde schatten zien die in deze speciale kast te vinden zijn.

14. Je samen volledig voor schut kunt staan
Uren supervals karaoke zingen? Volledig uit je plaat gaan in de disco? Goofy rondlopen op straat?
Laat het gek doen maar aan je besty over. Vind je dat ook geweldig? Een leerkracht moet je hebben als je vriend.

Waardoor weet jij dat je een leerkracht als BFF hebt?