Juf Maike gaat vloggen

Afgelopen zaterdag kreeg ik een workshop vloggen met je iPhone van Bonnie Dubois tijdens het Eurocamp event. Dus Juf Maike gaat vloggen. Maar hoe en wat dan? 

Eurocamp event

Het Eurocamp event was de kick-off voor het nieuwe kampeerseizoen. In mei mogen wij als gezin namelijk een week met Eurocamp op vakantie. Eurocamp staat bekend om de luxe stacaravans en goede campings, een luxe kampeervakantie dus. Dat klinkt goed voor ons gezin dat in mei uit vier bestaat met een baby’tje. Dan kunnen we wel wat luxe gebruiken ;).

Stacaravan Eurocamp

Het event was in Duinrell waar ook een aantal van deze luxe caravans van Eurocamp staan, zoals deze Aspect. We mochten er ook overnachten en in Duinrell verblijven, maar helaas is dit door drukte niet gelukt. De Kinderboekenweek was al begonnen voor mijn man en in mijn eentje met dikke buik en peuter in een caravan verblijven en een pretpark bezoeken, leek me niet zo’n goed idee.

Maar tijdens het event zelf werd ik ook behoorlijk in de watten gelegd, heerlijk!

Keukenliefde lunch

Annemieke van Keukenliefde had heerlijke appelcake en later een lunch voor ons voorbereid. En ik kreeg dus een workshop Vloggen met je iPhone van Bonnie. Je kunt haar ook kennen van Libelle TV.

Vloggen met je iPhone

Die workshop was ontzettend leuk om te volgen. En kwam voor mij precies op het juiste moment. Ik was namelijk al een beetje aan het oefenen met filmpjes maken voor op Youtube. En ik heb net een nieuwe iPhone gekocht. Want wat kost het veel tijd om filmpjes te maken en vooral ook te bewerken. Nu heb ik dus geleerd om dat allemaal met mijn iPhone te doen, dus ik denk dat het veel tijd gaat besparen.

Ik maakte ter plekke mijn eerste vlog met mijn iPhone. We kregen een script mee waar het ongeveer over moest gaan, ik koos ervoor om de stacaravan te laten zien. Want die zijn echt luxe en mooi ingedeeld. Kan het alvast mei zijn? Ik krijg er vakantiekriebels van…

En nu vloggen

En nu? Nu ben ik zeker van plan om meer filmpjes te maken. Ik kan namelijk filmen en bewerken, alles met mijn iPhone. Ik verwacht dat dit me veel tijd gaat schelen en mijn telefoon heb ik toch altijd bij me. Ik kan niet meer zonder ;).

Wat ga ik dan filmen?

1. Ik ben van plan om meer in de klas te filmen. Ter inspiratie voor andere leerkrachten, maar ook om bijvoorbeeld aan ouders te kunnen laten zien wat we doen in de klas. Ik zal de leerlingen overigens onherkenbaar in beeld brengen.

2. Ik krijg vaak materiaal en boeken om te reviewen. Hier kan ik natuurlijk ook leuke filmpjes van maken, zowel thuis als in de klas. Zo kreeg ik de hele educatieve lijn van Play doh, dus de eerste beelden zijn geschoten. Nu alleen het editten nog ;).

3. Ik word ook steeds meer uitgenodigd voor (educatieve) uitjes en reizen. De plek om mooie beelden van te schieten natuurlijk.

Bekijk ook de vlog over de Sterrenkubus: OVERNACHTEN IN EEN STERRENKUBUS

En wat zou jij graag willen zien? Laat me vooral weten naar welke filmpjes jij benieuwd bent. 

Eng?

Vind ik het gek om mezelf in beeld te zien en mezelf te horen praten? JA! Maar ik denk dat ik er snel genoeg aan wen. Ik houd wel van een beetje aandacht, ik vind het ook niet erg om in de media te komen ;). Dus nu is het alleen een kwestie van de tijd vinden en lekker beelden schieten.

Wanneer dan?

Wanneer ik filmpjes erop ga zetten, weet ik nog niet. Ik kan nog niet zeggen: elke week of elke maand op die datum. Ik ga beginnen met schieten wanneer ik tijd en zin heb. Dan zie ik later of ik er meer iets structureels van kan maken.

Abonneren!

Dus ben je benieuwd naar al mijn filmpjes? Abonneer je dan op mijn Youtube kanaal, vind ik leuk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren