Juf Maike op het Kinderboekenbal

Gisteravond is de Kinderboekenweek geopend met het kinderboekenbal. Een bal speciaal voor kinderen en schrijvers, illustratoren en uitgevers. Als vrouw van (Jozua Douglas) mocht ik voor de derde keer mee. Een kijkje in Juf Maike op het Kinderboekenbal. 

Juf Maike op het Kinderboekenbal

Outfit Juf Maike kinderboekenbal

Mijn outfit had ik snel bij elkaar. Shirt van Superheldje van Loes Riphagen en een labjas van mijn broertje geleend.

Start kinderboekenbal

Start kinderboekenbal

Het bal start al vroeg, speciaal voor alle kinderen. Om 19.00 sloten de deuren van het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Kinderen voor kinderen besprong al snel het podium om het lied Raar maar waar te zingen. Ik word altijd vrolijk van hun muziek.

Illusionist

Er was een illusionist die Lex, een van de presentatoren, hypnotiseerde, zodat hij een grote tas vol boeken kon dragen.

Andre Kuipers kinderboekenbal

Andre Kuipers gaf een snelle presentatie over het zweven in de ruimte.

Simon van der Geest Kinderboekenbal

Simon van der Geest las voor uit zijn kinderboekenweekgeschenk terwijl op videobeelden de app draaide. Mies van Hout mocht even vertellen over haar prentenboek die speciaal voor de kinderboekenweek voor 5 euro te koop is.
Bette Westera won de Gouden Griffel voor haar boek Doodgewoon.

Bal geopend met balonnen

En met deze ballonnen was de Kinderboekenweek officieel geopend.

Het bal

Wat heb ik veel gekletst! Echt dansen is er niet bij, het is meer een staand bal. Voor kinderen zijn er altijd veel activiteiten. Dit jaar natuurlijk proefjes, maar ook technische opdrachten, zoals Maky maky met groente en 3D printen.

Ik heb met schrijvers gesproken, zoals Marcel van Driel en Pieter Koolwijk. Illustratoren zoals Margot Senden en Loes Riphagen. Ik zag Juf Sanne weer, gezellig. En ik sprak veel met de medewerkers van de uitgever van Jozua, De Fontein.

Foto gemaakt door Niki Smit
Foto gemaakt door Niki Smit

 

Aan het einde van de avond signeerde Jozua naast Andre Kuipers! Ik maakte een rondje op het bal met Periscope, leuk om het met anderen te delen!

Tas kinderboekenbal

Ik griste nog stiekem een tasje voor kinderen mee. Je bent juf en Nederlander of niet he?! 😉 Ik had Speeltuin al gekocht, dus bij deze een mooi exemplaar voor op school. De ballon heeft ook een mooie plek in de klas gevonden.

Het was een mooie avond. Ik vind het altijd super dat ik mee mag :).