Kasteel zoekboek WIN

Het houdt maar niet op met de winacties. Het is dan ook maar één keer per jaar Kinderboekenweek. Vandaag ook weer een pareltje dat er goed bij past. Het Kasteel zoekboek.

Kasteel zoekboek WIN

Met een vergrootglas ontdek je het leven bij en in een middeleeuws kasteel in Engeland. Er staan maar liefst 200 details in het rijk geïllustreerde boek van David Long en Harry Bloom. Reis terug naar de middeleeuwen en ontdek hoe boeren, rechters, koningen en kasteelheren leefden. Leer hoe je een ridder wordt, ontrafel de geheimen van magie en geneeskunde, probeer de vochtige en donkere kerkers te vermijden en verken de gedetailleerde kasteeltekeningen.

Bekijk het boek hier

Wat vind je in het boek?

Kasteel zoekboek

Het boek zit heel goed in elkaar. Het begint met de eerste kastelen in Engelas die gebouwd werden door de Franse indringers: de Normandiërs. Achterin het boek vind je een tijdlijn om alles nog eens rustig na te lezen en het goed in de tijd te kunnen plaatsen. Het boek start rond 1066 met de bouw van de eerste kastelen en eindigt zo rond de 15e eeuw. Zo heb je een mooie opbouw in tijd.

Je ziet niet alleen de kastelen, maar ook het feodale systeem waarin de koning alles bezat, een gevangenis, maar ook magie en geneeskunde.

Het boek is enorm gedetailleerd, je kunt er uren naar blijven kijken. Telkens ontdek je iets nieuws. Je ziet de emoties van de mensen, maar ook wat ze doen, ook al is het heel klein. Onze zoon van 6 bleef al uren rustig op de bank zitten kijken, zowel met als zonder het vergrootglas. Het is vanaf 8 jaar, zodat je de tekst wat beter begrijpt, maar jongere kinderen kunnen wel al zoeken naar de afbeeldingen.

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt kans op één van de twee exemplaren van dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 29 september mail ik de winnaars.