Kinderboekenbal 2017

Traditiegetrouw wordt de Kinderboekenweek geopend met het Kinderboekenbal op de dinsdag ervoor. De gouden griffel wordt uitgereikt en er is een leuk programma rond het thema van de Kinderboekenweek. Ik mocht al voor de vijfde keer mee. Wat voor programma is er en wie heb ik ontmoet? 

Kinderboekenbal 2017

Het Kinderboekenbal wordt georganiseerd door het CPNB. Er is een programma in een zaal rond het thema van de Kinderboekenweek en de Gouden Griffel wordt uitgereikt. Na het gezamenlijke programma zijn er voor kinderen allerlei activiteiten te doen en kunnen ze natuurlijk een handtekening scoren van hun favoriete schrijver. Het bal is elk jaar op een andere locatie, dit jaar was dat Stadsschouwburg Amsterdam.

Bekijk ook: LINKFEESTJE KINDERBOEKENWEEK 2017

Het programma

Het was megadruk en op weg naar de zaal werd Jozua, mijn man, al telkens aangesproken voor een handtekening. We hadden (bleek later) een ereplaats op het balkon, maar dat was al vol. Gelukkig kon iemand van het CPNB ons naar een andere plek loodsen. We hadden namelijk bijna het lied van de Kinderboekenweek gemist en die heeft Jozua samen met Tjeerd Oosterhuis geschreven! Net op tijd konden we zitten en genieten van alle optredens.

Klaas van der Eerden presenteerde het en alles verliep vlot en snel. Ik heb genoten van de optredens van de zombies die dansten op Thriller, een kleine stukje Mindf*ck, van Kinderen voor kinderen en een conducteur die een griezelig verhaal voorlas. Natuurlijk kwamen ook de schrijvers van het Kinderboekenweekgeschenk, Janneke Schotveld en Annet Schaap (illustraties), en de makers van Knikkeruil (Maranke Rinck en Martijn van der Linden), het prentenboek voorbij. Koos Meinderts won de Gouden Griffel met het boek Naar het Noorden, een oorlogsboek.

Programma Kinderboekenbal

Er staan ook allerlei filmpjes op mijn Instagram (storie) account. Volg me via @jufmaike

En dan?

Jozua was aan de beurt om te signeren. Dat was helemaal megadruk! Ik probeerde mee te lopen, maar kwam met mijn dikke buik niet door de massa. Er werd flink geduwd en het was heel warm. Ik begreep het wel, ouders liepen daar met hun kinderen. Maar helaas zagen ze daarbij niet dat ik er ook een in mijn buik heb zitten… Het was vooral een te smalle gang denk ik.

Lees ook: LEUKE HOEKEN KINDERBOEKENWEEK 2017

Netwerken

Dus ging ik snel de ruimere hal in om lucht te happen en te netwerken. Ik heb veel contact met de PR-afdelingen van de uitgeverijen en zag al snel Jill van LS Amsterdam bij een groot bed staan. In het bed lag de wolf van Roodkapje die je een verhaal kon vertellen. Ik stond even met Jill te praten toen er een jongen hard van het bed afviel. Al snel zag zijn moeder dat zijn arm gebroken was, zo zielig! De zaal werd ontruimt, er mocht meteen niemand meer op het bed. Heel sneu.

Later zag ik Charlotte van Clavis waar ik ook een tijdje mee heb gekletst. Daar komt binnenkort ons boek, Naar school, van de Willewete serie bij uit. Heb ik zo’n zin in!

Boeken gekocht

Boeken Kinderboekenbal

Natuurlijk moest ik ook wat boeken kopen. Het boek Baby’tje in mama’s buik past natuurlijk heel goed bij onze situatie nu. Daar ga ik graag onze peuter uit voorlezen. De tekst zou hier en daar nog wel wat moeilijk kunnen zijn verwacht ik, maar wellicht passen we dat aan.

Joke wil spoken had ik ook nog niet en is een van de kerntitels. Ik ben vooral fan van de liedjes van Jeroen Schipper (je moet ook echt eens een workshop bij hem doen!), dus dit boek wilde ik ook graag hebben. Er stonden er nog maar twee, dus ik was er net op tijd bij.

Heel druk

Verder is het vooral heel druk en spreek je mensen maar kort. Zo zwaaide ik in het voorbij gaan naar Marcel van Driel, maar helaas niet gesproken. Na het signeren bleef ik nog even bij Jozua en zijn uitgever, Joris van De Fontein, staan kletsen. Maar dat staan begon me na ook een dag voor de klas aardig op te breken. Het werd dus tijd om weer naar huis te gaan. Ik vond het weer een gezellige avond die snel voorbij ging.

Durf te lezen

Hoera, mijn favoriete week van het jaar, de Kinderboekenweek, is weer gestart!

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren