Leuke hoeken Kinderboekenweek 2017

Leuke hoeken Kinderboekenweek 2017

Het thema is gruwelijk eng. Ik bedacht een aantal leuke hoeken Kinderboekenweek 2017, zoals een heksenhoek, een Ghostbusters hoek en leuke thematafels. 

Leuke hoeken Kinderboekenweek 2017

Griezelen kun je op veel verschillende manieren. Je kunt over monsters werken, je kunt er spoken bij betrekken en heksen werken ook altijd goed. Het Monsterbonsterbulderboek gaat bijvoorbeeld over lieve monsters, hier schreef ik al wat leuke lestips en hoeken voor.

Lees ook: LESSEN HET MONSTERBONSTERBULDERBOEK

PLAYMOBIL Ghostbusters

Ik kreeg PLAYMOBIL Ghostbusters om te reviewen en dat vond ik heel mooi aansluiten bij de Kinderboekenweek van dit jaar.

PLAYMOBIL Ghostbuster

Ik kreeg de brandweerkazerne van de Ghostbusters met de Ecto-1, de volledig ingerichte auto. Zoals je op de foto kunt zien, heeft het een echt zwaailicht. En ken je het geluid nog uit de film dat het maakte? Dat kan de auto nu dus ook. Er zit een spook bij die je met het geweer met stralen ook echt kunt verslaan.

Natuurlijk fantastisch voor kinderen om de enge spoken weg te jagen. Misschien ook wel die onder hun bed. Maar voor ons als ouders is het ook een feest der herkenning. Het geluidje op de auto, het spookteken, maar ook zeker de oude computer en televisie. Kun je meteen uitleggen hoe dat vroeger toch ging ;).

Naast de brandweerkazerne en de auto kreeg ik ook de hotdogkraam met het bekende groene monstertje, een extra poppetje met spook en veel siliconen slijm dat je overal op kunt plakken.

Voor jonge kinderen zien de spoken er wellicht wat eng uit. Ik ben wel van plan om de grote kazerne mee te nemen naar school met het spook en het groene monster en een paar Ghostbusters poppetjes. Die zien er eigenlijk wel grappig uit. De kinderen mogen dan de monsters en spoken in de klas wegjagen. Ik ben ook wel heel benieuwd wie van de kinderen de serie wel eens gekeken heeft, want in de jaren ’90 was het heel bekend!

Kijk voor meer informatie op de site van PLAYMOBIL Ghostbusters. 

Heksenhoek

Heksenhoek

Vorig jaar maakte een van mijn collega’s een heksenhoek in de klas rond de herfst. Met een paar zwarte doeken en wat pompoenen kom je al een heel eind. Een paar kinderen uit de klas hadden een heksenjurk thuis.

heksensoepje

In de hoek konden ze een soepje koken van spinnetjes en bladeren.

Bekijk ook: THEMA SPROOKJES IN KINDERBOEKENWEEK 2017

Leuke thematafels

Mummietafel

Mummie tafel

Met lege flesjes maak je in een mum van tijd een mummietafel. Het enige dat je hoeft te doen is verband of wc papier eromheen te wikkelen.

Griezeltafel

Bij de Action kocht ik allerlei leuke aankleding voor een griezel-kijk-tafel. Ik denk dat ik nog geen €10,- kwijt was, echt te leuk!

Griezeltafel

Op de tafel ligt een zak van een pompoen. Met bladeren erin kun je het ‘opblazen’. Er staat een mandje met snoepjes erin. Een lampje met een spook erop en kleine spooklampjes. In de ballon zit een led lichtje. Leuk om het heel donker te maken in de klas en het lichtje aan te zetten. De snoepjes zijn ringen met schedel- en heksenlolly’s erop en oogbalsnoepjes. In de schedelflesjes zit limonade. Ook leuk voor je heksenhoek.

Heksentafel

Heksentafel

Ook deze spullen komen van de Action. Een leuke heksenhoed, lieve griezelige stickers voor op het raam van Minnie Mouse. Uitdeelzakjes waar de kinderen spullen in kunnen doen voor hun heksensoep, denk aan plastic spinnetjes. En een Halloween boek met leuke opdrachten erin.

Knutseltafel

Griezelboom

Knutsel boom

Deze knutselboom kun je ook omtoveren tot een griezelboom of monsterboom. Zorg dan voor wiebeloogjes die je erop plakt.

Bekijk ook: KNUTSEL HERFSTBOOM KNOPEN

Maskerhoek

Maskerhoek

Maak een maskerhoek in de klas! Leg allerlei materialen neer zoals papier, karton, stokjes om de maskers aan te maken en elastieken. Laat de kinderen zelf ‘griezelige’ maskers maken voor de Kinderboekenweek. Met een masker op wordt het lezen nog leuker!

Bekijk ook: GRIEZELIGE RECEPTEN, KINDERBOEKENWEEK 2017!

Ik hoop dat ik je op wat ideeën heb kunnen brengen voor de Kinderboekenweek. Griezelen kan ook zeker op een leuke manier! 

Foto’s: van mezelf en Shutterstock

Dit is een #jufmaikeadd. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren