Krabpakje nog steeds niet vergoed, nog bozer

Krabpakje nog steeds niet vergoed, nog bozer

De soap rond het krabpakje gaat verder. Ik heb inmiddels weer contact gehad met alle partijen en ben zo mogelijk nog bozer. Ik moet het weer even van me afschrijven. Zeker ook omdat er vast meer baby’s zijn die het pakje niet vergoed krijgen. En dan zit je dus ineens met een megadure rekening. 

Uiteindelijk is het wel vergoed, lees hier waarom: KRABPAKJE NU WEL VERGOED DOOR MENZIS

Consultatiebureau

Vandaag was ik bij het consultatiebureau met ons meisje voor haar 6 maanden check up. De uitslag op haar buik en wangen was daar wederom heel duidelijk te zien. De arts vroeg welk pakje de huisarts en apotheek voor mij hadden aangevraagd. Dit bleek het enige pakje te zijn dat sowieso niet vergoed wordt. De arts van het consultatiebureau vond het dan ook heel vreemd dat de apotheek deze had aangevraagd. Ik moest van de arts dus maar een klacht indienen bij de apotheek. Want de apotheek heeft ook nooit van tevoren gemeld dat het niet vergoed zou worden. De rekening kreeg ik achteraf, toen ik allang de pakjes gebruikte.

Lees hier het eerste deel van de soap wat aan de afwijzing vooraf ging. 

Alleen Menzis doet moeilijk

Als je naar de site gaat van het pakje wat blijkbaar wel in de vergoeding zit, zie je dat alleen Menzis moeilijk doet en je van tevoren toestemming moet hebben. Waarom is dat alleen bij Menzis zo? En waarom weten zorgaanbieders dat niet?

De arts van het consultatiebureau zegt dat ze dit nog nooit heeft gehad.

Menzis zegt dit erover in een privé tweet:

“Ik heb de gegevens erbij gezocht. Wat we hebben ontvangen is geen aanvraag voor een machtiging, maar een ingevuld bestelformulier. Om een aanvraag in behandeling te kunnen nemen, moet deze aan de volgende voorwaarden voldoen: – aanvraag moet worden ingediend door behandelend dermatoloog, kinderarts of verpleegkundig specialist – uit de aanvraag moet blijken dat de aanvraag onderdeel is van een langdurig medische behandeling; – uit de aanvraag moet blijken om welke aandoening het gaat;

Wanneer er sprake is van constitutioneel eczeem (CE) dan gelden de volgende extra voorwaarden: – uit de aanvraag moet de mate van constitutioneel eczeem blijken, middels een klinisch scoringssysteem, bijvoorbeeld uit TIS-score, POEM of SCORAD; – uit de aanvraag moet de grootte van het aangedane huidoppervlak blijken, bijvoorbeeld uit een deelscore EASI.”

Dus nu moet ik naar een dure kinderarts om achteraf nog een vergoeding te krijgen? En de vraag is überhaupt of ik het wel vergoed krijg… 

Klacht bij de apotheek

Natuurlijk heb ik ook – op aanraden van de consultatiebureau arts – telefonisch een klacht ingediend bij de apotheek. Zij wijzen weer naar de verzekeraar. “Want wij weten niet de vergoedingen van alle verzekeringen” Misschien moet je ook maar een andere verzekering nemen aan het einde van het jaar.” Ja, wat dacht je dat ik van plan was.

Ik vroeg of ze het dan op z’n minst ergens kunnen noteren, Menzis is nogal een grote verzekering. En toen was het: “Maar dit is ook een beetje eigen verantwoordelijkheid mevrouw.” Toen heb ik opgehangen.

Ik kan heel slecht tegen onrecht. Ik word constant van het kastje naar de muur gestuurd en moet nu dus naar een dure arts in het ziekenhuis. Los van het bedrag van het krabpakje, heeft me dit ook al heel wat werktijd (en dat is ook geld) gekost.

Overigens zijn de pakjes zelf al kapot. Ik wacht op bericht van de leverancier wat ze hier aan willen doen.

Maar het bedrag heb ik al betaald en of we de vergoeding ervoor krijgen is de vraag.

En waarom ik er zo bovenop zit? Wij kunnen het betalen. Maar ik denk aan al die gezinnen die veel minder te besteden hebben. Die kunnen niet zomaar €285,- ophoesten. En zeker niet achteraf als je denkt dat het vergoed gaat worden.

De afbeelding heb ik van Shutterstock, maar het is precies hetzelfde als bij onze dochter.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren