Menzis vergoed krabpakje van €285,- niet

Menzis vergoedt krabpakje van €285,- niet

Ik ben kwaad! En dat ben ik niet zo snel. Onze dochter heeft eczeem waarvoor een krabpakje is aangeraden door het consultatiebureau. Maar Menzis vergoedt de rekening van €285,- niet. 

Ik gebruik mijn website meestal niet voor dit soort zaken, maar ik moest het nu echt kwijt. Ik ben zo boos dat ik wel kan janken. Ik word constant van het kastje naar de muur gestuurd en de rekening heb ik allang moeten betalen.

Onze dochter heeft constitutioneel eczeem, het ziet er precies zo uit als op de uitgelichte afbeelding.

Uiteindelijk is het wel vergoed, lees hier waarom: KRABPAKJE NU WEL VERGOED DOOR MENZIS

Aangevraagd

Bij het vier maanden bezoek (2 maanden geleden dus) op het consultatiebureau zei de verpleegkundige dat ik een krabpakje kon aanvragen voor onze dochter bij de huisarts. De huisarts vertelde dat hij er niet veel vanaf wist, dus ik moest maar even bij de apotheek vragen wat er dan nodig was zodat hij het kon regelen.

Van de apotheek kreeg ik de gegevens door die ik doorbelde aan de assistent van de huisarts. Een week later kon ik het krabpakje ophalen bij de apotheek. Anderhalve maand later zat er ineens een factuur van de apotheek in mijn mail. Of ik even €285,40 kon betalen, want de verzekeraar vergoedde het niet.

Bellen, bellen, bellen

Dus hing ik vervolgens aan de telefoon bij Menzis, de apotheek en het consultatiebureau. Menzis zei dat ik een machtiging moest aanvragen bij de arts, de apotheek zei dat ik gewoon maar de nota moest sturen naar de verzekeraar en het consultatiebureau zou nog wel contact met me opnemen.

Een week later kreeg ik een recept van het consultatiebureau door de brievenbus. Die heb ik dus met de nota opgestuurd naar Menzis. Om vervolgens pas na twee weken antwoord te krijgen: weer afgewezen.

Weer afgewezen

Dus belde ik weer met Menzis. ‘Ja mevrouw, u had van tevoren een machtiging van onze kant moeten hebben. Het consultatiebureau of de huisarts had van tevoren toestemming moeten vragen aan ons. Dat weet de apotheek ook.’

Dat is dus duidelijk niet gebeurd.

De apotheek wijst nu naar het consultatiebureau en het consultatiebureau belt me binnen nu en 7 dagen terug.

Woedend

En nu typ ik trillend van woede deze blog. Want de rekening ligt er nog en heb ik dus al betaald. Maar het is *&^#$#% wel een rekening van €285,-. Wat we goed kunnen gebruiken.

Krabpakje kapot

Ik vind het erg dat ik van het kastje naar de muur wordt gestuurd door alle betrokken partijen. Maar ik vind bovenal dat Menzis gewoon moet betalen natuurlijk! Het wordt vergoed door de basisverzekering!

Maar Menzis: wanneer betalen jullie me?

Afbeelding: Shutterstock

Inmiddels heb ik er nog een blog over geschreven, die staat hier.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren