Leerkracht tag Amanda

Leerkracht tag

Ik ben niet zo goed in niets doen in de vakantie, dus een mooi moment om een leerkracht tag te bedenken. Ik geef antwoord op allerlei leerkracht vragen en ik hoop natuurlijk dat je ‘m van me overneemt :). 

Leerkracht tag

1. In welke groep geef je les?

Ik heb jaren kleuters gehad en nu voor de tweede keer met ook wat jaartjes ertussen groep 3. De eerste keer groep 3 was ik zwanger van onze eerste, dus heb ik niet het hele jaar volgemaakt. Ik geniet er heel erg van, vind het proces van leren lezen echt magisch!

2. Welk vak geef je het liefste?

Ik heb niet echt een specifiek vak wat ik leuk vind, maar het liefste lees ik voor. Ik ga er altijd helemaal in op, compleet met stemmetjes, grappen, door de klas heen lopen, harde en zachte stem, etc. En soms verkleed ik me er zelfs bij.

voorlezen

3. Welke leerkracht herinner je je nog?

Nu ik eens goed over deze vraag na moest denken, kon ik maar een antwoord bedenken: mijn eigen groep 3 juf. Juf Christa heet ze en is voor mij echt een voorbeeld hoe een groep 3 juf moet zijn. Heel invoelend, kordaat, leerde je goed lezen, maar had ook zeker oog voor de jonge leeftijd die je als groep 3 kind nog hebt. Ze kon dus ook zeker op een speelse manier met ons omgaan. Ik herinner me nog goed de platen die in de klas hingen met maan – roos – vis :). En, extra bijzonder, ze was ook onze buurvrouw. Dus toen ik op een dag veel te laat kwam op school, wist zij wel hoe dat kwam. Ik mocht op haar schoot klimmen en haar eerste vraag was: “is het een jongen of een meisje?” Ik had een broertje gekregen die ochtend. Vergeet ik nooit meer. Wel echt bijzonder dat ik nu zelf juf van groep 3 ben. Ik hoop een stukje van haar lesgeven ook mee te nemen in mijn eigen klas.

4. Welke online leerkracht volg jij graag?

Ik heb veel contact met Linda van klasvanjuflinda.nl, Inger van jufinger.nl en Ingrid van Kinderboekenjuf.nl. Dus die volg ik graag. Maar ook op Instagram ben ik actief en daar volg ik allerlei verschillende leerkrachten. Linda kan op elk moment bevallen van hun eerste kindje, spannend!

5. Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik geniet van de succesmomenten van mijn leerlingen. Als ze ineens iets snappen, of ineens iets willen laten zien aan de klas. Bijvoorbeeld dat ze zo goed kunnen lezen, dansen of zingen. Dan blink ik van trots.

6. Wat vind je het minst leuk aan je werk?

Ik heb het meeste moeite met oudergesprekken die niet lekker lopen. Waarbij ik bijvoorbeeld ter verantwoording wordt geroepen door een ouder. Daar kan ik echt behoorlijk last van hebben.

7. Wat is je lievelingsvoorleesboek?

Ik kan natuurlijk maar moeilijk één favoriet noemen. Maar voor groep 3 zeg ik dan toch: Hier is de boze heks van Hanna Kraan. Daar kan ik me zo heerlijk in uitleven! Het past ook altijd heel goed bij de herfst, omdat de verhalen in het bos afspelen. En aan welke klas ik het ook voorlees, druk of niet druk, ze hangen aan mijn lippen. Heerlijk vind ik dat!

Vind je het leuk om de tag over te nemen op je eigen site? Leuk! Ik vind het dan fijn als je er een link naar deze tag, het origineel, erin plaats. En laat je het me weten? Kan ik ‘m weer lezen en delen :). 

Afbeelding: Teacher show school advertisement. Door Just dance

En bij deze tag ik Xenia van Life by Xenia.