Leraar op de fiets WIN

Leraar op de fiets WIN

Vandaag een winactie met een boek speciaal voor jou als leerkracht, Leraar op de fiets. Een boek vol columns over de bijzondere tijd waar we allemaal in hebben gezeten, die van het muten van leerlingen, camera’s die uitstaan en leraar Conrad Berghoef die de hele provincie doorfietst om boeken te bezorgen bij zijn studenten.

Leraar op de fiets WIN

Conrad fietst tijdens de lockdown in Coronatijd de hele provincie door om boeken te bezorgen bij zijn leerlingen. Hij ziet hoe leerlingen staande blijven of geraakt worden door deze tijd. Het voelt, ondanks al zijn ervaring, alsof hij voor het eerst voor de klas staat. Een boek vol herkenbare, ontroerende en grappige anekdotes voor wie voor de klas staat, heeft gestaan of in de klas heeft gezeten. Met andere woorden, voor iedereen.

Bekijk het boek hier

Conrad Berghoef (1970) staat sinds 1996 voor de klas als leraar burgerschap en Nederlands. In 2017 werd hij gekozen tot mbo-docent van het jaar. Hij schrijft over onderwijs in columns en blogs, waarbij hij zo veel mogelijk uit zijn eigen onderwijspraktijk put.

Waarschijnlijk heb je het filmpje van de docent gezien die ontroerd raakt tijdens het videobellen met de klas. Dat is docent Conrad!

Wat vind ik?

De column over het filmpje dat viral gaat staat natuurlijk ook in het boek. Het wordt zelfs uitgesmeerd over drie columns wat het alleen maar sterker maakt! Ik vloog er doorheen. Wat het vooral zo goed maakt, is dat je helemaal de kwetsbare kant van Conrad leest. Je leest het verhaal achter het wellicht beetje chagrijnige hoofd van de docent. Want dat is ook wel wat ik dacht toen ik het filmpje voor het eerst zag. Door de columns over het filmpje te lezen, leer je de mens Conrad kennen. Want docenten zijn ook maar mensen.

Prachtig om zo te lezen en heel inspirerend om te zien dat je die menselijke kant ook mag tonen. Ook als leerkracht of docent. En ja, dat kan zelfs bij de jonge kinderen. Ook bij de kleuters heb ik wel eens aangegeven dat ik me niet zo lekker voelde bijvoorbeeld en dan zijn er altijd wat schatten die me extra willen helpen.

Leraar op de fiets

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste columns van het boek niet zo makkelijk vond lezen. De latere columns vlieg je echt doorheen en zijn heerlijk om te lezen. Het geeft je een mooi inkijkje in de bijzondere tijd die we mee hebben gemaakt. Het is meteen een soort geschiedenisboek om nog eens te lezen hoe het ook alweer was.

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt kans op één van de drie exemplaren van dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 14 september mail ik de winnaars.

Er staan affiliate links in dit blog.