Leren schaken met Koning Schaak WIN

Leren schaken met Koning Schaak WIN

Wat een fantastisch Sinterklaascadeau toch? Ook voor de klas, want met Het verhaal van Koning Schaak leer je kinderen schaken! En eeeeh, volwassenen ook, want ik kan er zelf ook niks van. Top dus dat ik het voor thuis kreeg en jij kunt het ook winnen!

Het verhaal van Koning Schaak

Hoe werkt het spel?

Koning Schaak neemt je in acht grappige verhalen mee op een sprookjesavontuur. Zelfs onze dochter van vier leert op deze manier kennismaken met de wereld van schaken. Het verhaal van Koning Schaak verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie STEAM. Ook in andere landen won het spel vele prijzen. De verhalen in het boek zijn samengesteld door jarenlang schaakonderwijs aan duizenden leerlingen overal in de wereld. De verschillende verhalen leren je stap voor stap de eigenschappen van de verschillende schaakstukken. Je moet het dus ook echt stap voor stap leren én veel oefenen.

Bekijk het spel hier

Leren schaken

Per verhaal leer je in het boek over de verschillende schaakstukken. Zo heb je Koning Trippel en zijn kinderen zijn de pionnen. De eerste twee verhalen over de Koningen waren nog vrij eenvoudig, maar bij de pionnen (de kinderen) werd het al een stuk lastiger! Er was hier een vriendje te spelen van onze oudste zoon die al had leren schaken van zijn vader. Hij kon ons dus mooi vertellen hoe het moest, want ik wilde eigenlijk te snel ;). Het is wel slim om dus ook alle spelletjes die na het verhaal komen stap voor stap te spelen, zodat je echt de eigenschappen leert kennen.

Bekijk het spel hier

Koning Schaak

Het verhaal van Koning Schaak bevat een speelbord met 2 speelzijden: één sprookjesachtige schaakzijde met de sprookjesfiguren en een gewone schaakzijde voor een normaal schaakspel wat je dus ook kunt spelen met alle stukken. Inhoud van het spel: 32 personages; 1 verhalenboek met schaakinstructies, 30 minigame-fiches, 2-in-1 schaakbord, 2 opbergzakken voor schaakstukken en spelregels.

Bekijk het spel hier

Win

Je maakt kans op het spel! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen, 29 november mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.