Spelling oefenen met Sint

Spelling oefenen met Sint

Ik zag online vaker foto’s langskomen van spelling geschreven in kleurplaten. Het idee is dat jij als leerkracht woorden kiest om te oefenen of dat je de woorden die je dag leert oefent. Ik heb daar een format voor gemaakt voor Spelling oefenen met Sint

Spelling oefenen met Sint

Het werkt zo: de kinderen pakken een gekleurde pen en schrijven de spellingswoorden achter en naast elkaar op. Bij Sinterklaas gebruiken ze rood voor de mijter en schrijven ze bijvoorbeeld alleen woorden met een -ij. Voor de baret van de piet pakken ze paars en schrijven ze alleen maar woorden met -aai. Je kunt de woorden kiezen die je die dag oefent volgens de methode. Of je pakt woorden die je nog eens extra wilt oefenen. Je kunt de woorden die ze moeten schrijven op het bord schrijven, of ze laten opzoeken in het boek. Om het mooi te maken én goed te oefenen, is het wel handig als ze de woorden ook in de juiste spelling opschrijven. Vinden de kinderen dat lastig? Laat ze de woorden dan eerst op een ander blaadje of in hun schrift schrijven. Leuk voor thema Sinterklaas!

Kies de woorden

Je kunt ze dezelfde woorden laten schrijven in een vak, zoals bij het voorbeeld van Lisa. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld elke categorie in een ander vak te zetten, zodat je wel verschillende woorden krijgt. De keuze is aan jou!

Spellen met Sint

Spellen met Sint

download