Spelling kleurplaat eindstukjes

Spelling kleurplaat eindstukjes

Door Marjan. Eerder deelde ik met jullie spelling kleurplaten voor groep 3 en 4. Er waren enthousiaste reacties en ook vragen om bepaalde categorieën. Daarom een spelling kleurplaat eindstukjes met woorden op eer, eur en oor, een met woorden met aai, ooi en oei en een met woorden met een eind -d of -t. Veel kleur en leerplezier met deze speling kleurplaten!

Spelling kleurplaat eindstukjes

In mijn zoektocht naar leuke kleurplaten waarbij de kinderen oefenen met spelling en ook op een leuke manier aan de slag zijn, kon ik niet veel vinden. Vandaar dat ik zelf een idee heb uitgewerkt. Op de gekleurde kleurplaat staan woorden. Het kind leest het woord en zoekt op de lege kleurplaat hetzelfde vakje op. Daar wordt dat het woord geschreven met pen en daarna het vakje in de juiste kleur gekleurd. Onder de gekleurde tekening staat een stappenplan, zodat het vrij duidelijk is wat moet gebeuren. Je kunt ook de woordzoekers groep 3/4 downloaden.

Spelling kleurplaat eindstukjes eer, eur en oor

Deze woorden zijn lastig om te schrijven. De letter r heeft een invloed op de klinker die ervoor staat, waardoor die anders klinkt. Zo schrijven veel kinderen mir in plaats van meer, spor in plaats van spoor of klur in plaats van kleur. Hier vind je handige kaarten om de spellingcategorieën te ondersteunen.

Spelling eer-eur-oor

Download

Spelling kleurplaat aai, ooi en oei

Voor volwassenen is het heel vanzelfsprekend dat je de i aan het einde van saai uitspreekt als een j. En andersom, als je de j achteraan hoort, schrijf je een i. Door te oefenen met deze soort woorden leren de kinderen dat in de stukjes aai, ooi en oei de i wordt uitgesproken als een j en geschreven als een i.

Spelling aai ooi oei

Download

Spelling kleurplaat eind d of t

Bij ontzettend veel woorden hoor je achteraan een t. Een heleboel woorden daarvan schrijf je achteraan met een d. Dit kun je ontdekken door er meervoud van te maken. Dus 1 paard, 2 paarden. Dus schrijf je paard met een d achteraan. En 1 tent, 2 tenten, dus tent moet met een t achteraan. Op deze kleurplaat staan beide soorten woorden door elkaar. Je kunt het kind vragen om steeds het woord langer te maken of meervoud te maken, zodat ze tijdens het werken ontdekken hoe ze de regel kunnen toepassen. Er staan ook een aantal woorden op de je niet langer kunt maken, zoals het en wat. Deze heb ik er expres tussen gezet.

Spelling d t

Download

Andere categorieën

Ben je nog op zoek naar andere spelling kleurplaten? Kijk dan eens hier. Of bestel de kleuren op code kleurplaten voor groep 3. Zit de categorie die je zoekt er nog niet bij? Reageer dan even met de soort woorden waar je naar op zoek bent.

 

Groep 3 kleurplaten spelling eindstukjes