Speurtocht om het huis

Speurtocht om het huis

In deze tijd van de Corona crisis zitten we veelal thuis met het gezin. Het is fijn om af en toe de deur uit te gaan, dus heb ik een speurtocht om het huis gemaakt. Met natuurlijk beren voor de berenjacht, maar ook allerlei dingen voor de lente.

Streep alle vakjes die je hebt gevonden. Wie heeft als eerste de bingokaart vol? Niet alles ontdekt? Niet getreurd, ga later in de week nog eens op zoek.

Speurtocht om het huis

Ik heb twee versies van de speurtocht gemaakt, voor verschillende leeftijden. De eerste is voor peuters en kleuters, de tweede voor wat oudere kleuters en groep 3.

Speurtocht om het huis, bingo

Op de eerste versie staan alleen plaatjes die de kinderen kunnen zoeken. Ik heb er expres meerdere beren in gezet, omdat je die nu overal tegenkomt. De plaatjes zijn van links naar rechts en van boven naar beneden:

 1. narcis
 2. worm
 3. schaap
 4. vogel
 5. beer
 6. beer
 7. beer
 8. beer
 9. vlinder
 10. zon
 11. tuin
 12. wolk
 13. bol of uitkomende bloem
 14. bloem
 15. nest
 16. pot

Als je iets hebt gevonden, streep je het af.

Speurtocht om het huis

Download

Speurtocht om het huis, turven

Bij de tweede versie kunnen de kinderen in het lege vak turven hoe vaak ze iets hebben gezien. Ze zetten streepjes en het vijfde streepje gaat door de eerste vier strepen. Hier heb ik ook expres de woorden onder gezet, zodat de kinderen de woorden ook kunnen lezen.

Download

Veel zoekplezier. Laat je me zien of je alles hebt kunnen vinden?

 

Bingo speurtocht rond het huis voor peuters en kleuters