Woordzoekers groep 3/4

Woordzoekers groep 3/4

Door Sharona. Wil je de kinderen even met een ontspannen opdracht aan het werk zetten, die goed is voor de woordenschat en de spelling? Bied ze dan een woordzoeker aan. Ik maakte vijf woordzoekers groep 3/4 met wat handige tips voor de ouders.

Woordzoekers groep 3/4

Onderwerpen

Bij de volgende onderwerpen hebben we een woordzoeker gemaakt:
– Menselijk lichaam
– Lente
– Hulpdiensten
– ei/ij
– au/ou

Woordzoekers groep 3/4 digitaal aanbieden

In deze tijden van thuisonderwijs kan het handig zijn om de kinderen de woordzoeker digitaal te laten maken. Doordat we ze als een word document met je delen, kun je ze gemakkelijk in google classroom zetten. Op deze wijze kunnen de kinderen de woorden op de computer inkleuren.
Scheelt weer kopieerkosten en werkdruk!

Bekijk ook de kleuren op code spelling kleurplaten.

Woordzoekers groep 3/4

Download

Of in pdf: download

Tips voor ouders, hoe bied je een woordzoeker aan?

Samen woorden lezen en bekijken

Voor jullie ligt een pakketje van vijf woordzoekers groep 3/4. Maar hoe bied je deze nu het beste aan je kind aan? Voor sommige kinderen (zeker de jongere) is dit misschien wel een van de eerste woordzoekers die ze gaan ontrafelen.
Start samen eerst eens met het lezen van de woorden die gezocht moeten worden. Sommige woorden zullen nog best pittig zijn, kijk daar samen even naar. Weet je kind ook wat de woorden betekenen? Laat het ze vooral uitleggen, dit is goed voor hun actieve woordenschat. Kennen ze het woord nog niet? Dan kun je het uitleggen en er eventueel een afbeelding op google bij zoeken. Ondersteun je uitleg vooral met plaatjes en filmpjes, hierdoor gaat een woord meer leven.

Eerste woorden zoeken

Leg je kind uit in welke richting je het woord kunt lezen. Dit is van links naar rechts en van boven naar beneden. De letters worden maar 1 keer gebruikt. Kunnen jullie samen al een woord ontdekken?

Woorden kleuren

Wat handig werkt om het overzicht voor de kinderen te houden, is met een paar kleurtjes werken. Iedere keer als er een woord gevonden is geef je dat woord in zijn geheel een kleur. Op die manier is nog duidelijk welke letters er nog zijn en welke woorden je gevonden hebt. Je kunt ze snel terug vinden.

En lukt het jou om de verborgen woorden te ontrafelen? Veel puzzelplezier!

Wil je zelf een woordzoeker doen? Kijk dan op de site van Denksport.

 

Woordzoekers groep 3 en 4 thema menselijk lichaam, hulpdiensten, lente, ij/ei en au/ou