Leuke knutsel projecten met stoffen

Leuke knutsel projecten met stoffen

Ik heb altijd een voorraadje stof in mijn klas liggen. De kinderen vinden het heerlijk om mee te knutselen. En het is ook goed voor hun fijne motoriek, best moeilijk, stof doorknippen. Leuke knutsel projecten met stoffen. 

Leuke knutsel projecten met stoffen

Hart

Hier hebben de kinderen wel wat hulp bij nodig. Zorg voor verschillende kleuren stof en laat de kinderen harten knippen uit de stof. Zet ze met spelden op elkaar. Laat de kinderen met naald en draad de hartjes op elkaar naaien. Leuk voor Valentijnsdag.

Lapjeskat

Knip een poes uit een stuk karton. Teken hier allerlei vierkanten op, zodat je een ruitpatroon krijgt. Laat de kinderen vierkante lapjes stof knippen en deze op de poes plakken. Zo krijgen ze een lapjeskat.

Lees ook: KNUTSELEN MET BLAADJES

Slinger van stof

Laat de kinderen hartjes of andere figuren knippen uit verschillende soorten stoffen. Maak hier aan twee kanten van het stukje stof een gaatje en rijg er een touwtje door. Zo maak je een eigen slinger.

Lees ook: MAKKELIJK EN SNEL KNUTSELEN VOOR VALENTIJNSDAG

Kunstwerk

Laat de kinderen zelf een kunstwerk maken met stukken stof. Ze plakken de stof met lijm op een papier.

Cupcakes

Laat de kinderen halve cirkels knippen van stof, dit is de cupcake. Laat ze bakjes knippen van een ander stuk stof. De kinderen tekenen een etagere met stift op een papier en plakken hier de cupcakes op.

Ei van stof

Ook een knutsel waar de kinderen wat meer hulp bij nodig hebben. Laat ze twee eieren knippen uit stof. Naai deze stukken aan elkaar. Op de eieren kunnen ze met naald en draad nog wat leuke figuurtjes naaien. Erop plakken met stukken stof kan natuurlijk ook.

Lees ook: 6 KEER EIEREN KNUTSELEN

Bed

Met stukken stof kunnen de kinderen ook een bed namaken. Laat ze repen stof knippen en deze op elkaar plakken.

Schaaltje

Een tip voor moederdag! Sla van die plastic bakjes in en laat de kinderen hier stukken stof op plakken met veel lijm. Als je het een paar dagen laat drogen, heb je een leuk schaaltje.

Knopen naaien

Een wat simpelere opdracht om het naaien te leren. Laat de kinderen knopen op een stuk stof naaien door een aantal keer door de knoop te steken. Ze kunnen bijvoorbeeld een stoffen boom versieren of een verjaardagstaart van stof.

Koop mooie fleece stoffen online.

Afbeeldingen: Shutterstock

Dit is een #jufmaikeadd

Knutselen met stof