Lezing Grey of the day

Lezing Grej of the day

Door Suzanne. Op zondag 19 mei mocht ik bij de tweede lezing Grej of the day van de tour van Micke Hermansson zijn. Wat een ervaring! Ook zo benieuwd naar het verhaal achter dit concept?

Lezing Grej of the Day

Het succes

Voor wie denkt dat ik hier alles wat ik in de lezing heb gehoord ga verklappen, dat is dus precies niet de bedoeling. Wat ik je wel wil vertellen, is dat je écht moet proberen om zelf een lezing bij te wonen.
Pas wel op, je kunt zomaar besmet raken met het Grej of the Day-virus…

Micke kan soms zelf nauwelijks geloven dat zijn idee zo’n groot succes is geworden. Zo zelfverzekerd en gepassioneerd als hij op het podium staat, zo overweldigd door alle aandacht is hij aan het einde van de lezing.
Het succes zit hem niet alleen in het concept van GOTD, maar zeker ook in de manier waarop Micke zijn visie uitdraagt en overdraagt aan anderen. Het is moeilijk om niet aangestoken te worden door zijn enthousiasme en liefde voor kennis.

Grej of the Day in Nederland en België

Het begon allemaal met een studiereis naar Zweden. Linda Mäki bezocht daar verschillende scholen en ontdekte het concept van Grej of the Day. Ze raakte geïnspireerd en wilde er graag meer over weten. Zo werd het contact gelegd met Micke Hermansson, de bedenker van GOTD.

Micke wilde graag over zijn concept vertellen in Nederland en België. Er werd een tour gepland en een uitgever gezocht voor zijn boeken.
Inmiddels zitten de eerste twee lezingen Grej of the day erop en is er ook een uitgever gevonden.

Lezing Grej of the day

Het boek

Het duurt nog even voordat we het Nederlandse GOTD-boek vast kunnen houden, maar in september worden de eerste exemplaren geleverd.
In het boek wordt uitgelegd hoe het geven van een microles werkt en hoe je zelf een microles maakt. Daarnaast zijn er 100 kant en klare Grej of the day raadsels, compleet met PowerPoint, in te vinden.

In Zweden komt in september een GOTD speciaal voor kleuters uit. Het duurt nog wat langer voordat het in het Nederlands vertaald is, maar voor de kleuterleerkrachten onder ons weer iets leuks om naar uit te kijken!

Het sprookje van Micke

Er was eens een jongetje dat gek was op boeken en feitjes. Dat jongetje groeide op en werd meester. Hij vond het geweldig om al zijn kennis te kunnen delen met de kinderen uit zijn klas.
Tot hij op een dag een klas kreeg waar geen kinderen in zaten, maar monsters…

De meester, die nog steeds vond dat kennis cool is, moest iets bedenken om ervoor te zorgen dat hij de monsters weer in kinderen kon veranderen…

Wil je weten hoe dat sprookje verder afliep? Je hoort het allemaal tijdens de lezing van Micke.

Klik hier om het einde van het sprookje te horen.

Lezing Grej of the day bezoeken

Je kunt er deze woensdag nog naar toe!