Linkfeestje Kinderboekenweek 2015

De kinderboekenweek 2015 is van  7 tot en met 18 oktober in het thema Raar maar waar. Met bevriende websitecollega’s houd ik een linkfeestje. Al onze handige tips bij elkaar dus. Veel plezier in deze fantastische tien dagen! 

Linkfeestje kbw 2015

Tips van jufmaike.nl

1. Zoek je nog spetterende openingen voor de kinderboekenweek 2015? Denk bijvoorbeeld aan een colafontein, of het spel van de uitvinders.

2. Bereid je alvast goed voor met fantastische afsluitingen van de kinderboekenweek. Maak bijvoorbeeld een rariteitenkabinet of vestig een vreemd wereldrecord.

3. Laat de kinderen een voertuig bouwen voor een boek of hang een waslijn op in de klas waar je alle gelezen boeken aan hangt. Er zijn nog vele andere leuke doe tips voor kinderboekenweek 2015.

4. Laat naast alle leuke activiteiten de kinderboekenweek wel vooral gaan om kinderboeken. Promoot ze en zorg dat je veel (voor)leest.

App tips van Susan Spekschoor

Zoek je leuke apps die je bij het thema wilt inzetten? Kijk eens op de site van Susan Spekschoor. Denk aan Toca lab en De alles machine.

Raar maar waar verhaal van Juf Anja

Anja bedacht een dobbelspel waarbij je onderwerpen voor een Raar maar waar verhaal kunt dobbelen. De kinderen maken daar een verhaal van. Je kunt dit ook mondeling inzetten bij kleuters.

Materiaal van Juf Shanna

Juf Shanna heeft werkboekjes, tekenopdrachten en spelletjes voor de kinderboekenweek voor alle leeftijden.

Lesmateriaal van Juf Miranda

Juf Miranda maakte werkboekjes en ander materiaal voor de kinderboekenweek.

Bovenbouw materiaal bij Bovenbouwers

Bij Bovenbouwers vind je veel materiaal voor de bovenbouw, zoals taakkaarten, woordenschat, inhoudsmaten, uitvinderskaart en boekentips.

Heb je zelf tips voor de kinderboekenweek? Zet ze hieronder in een reactie. Veel plezier!