Makkelijk & Leuk serie

Makkelijk & Leuk serie WIN vier boeken

Zwijsen heeft een nieuwe serie boeken: Makkelijk & Leuk. Speciaal voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar die lezen moeilijk vinden. Aansluitend op hun belevingswereld dus. Je kunt de eerste vier winnen!

Makkelijk & Leuk serie

Vanaf groep 5 zijn er kinderen die moeite hebben met lezen en daardoor geen leuke boeken kunnen vinden op hun niveau. Ze pakken uit zichzelf niet zo snel een boek om uit te lezen dus. Plaatjes, korte teksten en spannende of grappige verhalen helpen om het boek wel te lezen. Daarom is de serie Makkelijk & Leuk ontstaan. Geen moeilijke woorden, geen lange en ingewikkelde zinnen, maar wel spanning, humor en beleving. De boeken zijn geschreven op AVI M4 niveau. Bekijk alle boeken hier

Voor ieder wat wils

Er zijn verschillende genres, zoals spannende detectives, meidenverhalen over mode en feestjes, naar de brugklas, stoere griezelverhalen, moppenboek, voetbalboek en meer. Zo kunnen kinderen kiezen wat bij ze past. Er is veel wit op de pagina’s voor rust en overzicht in het verhaal.  Het is dyslexie-vriendelijk, door gebruik van Dyslexie-letterfont. Ook hebben de boeken een eenvoudige vertelvorm, veel beleving en soms is er een los kader toegevoegd met een weetje of tip.

Win de eerste vier boeken

De eerste vier boeken zijn nu beschikbaar! Bij ieder boek is een leuk gratis werkblad te downloaden op deze site. In september verschijnen vier titels op AVI M5, in november vier titels op AVI E4 en in 2023 vier titels op AVI E5. Zo groeit deze serie steeds verder uit.

Makkelijk & Leuk

De held van FC Doelen

Jampie is een jongen van ongeveer elf jaar en leeft voor voetbal. Maar hij heeft een probleem: hij is minder goed dan Sami en Abu. Hij is wél goed in lol maken! Hij wil graag met zijn maten mee naar een toernooi in Spanje. Dan moet het snel beter gaan, hij oefent en oefent. Gaat hem dat lukken?!

Je merkt zeker wel dat dit voor oudere kinderen geschreven is. Zo zitten er tips in om beter te voetballen, leer je wat een akka is en het is zeker spannend tot het einde.

Wij willen GROEN!

Een boek dat zeker ook geschikt is voor Kinderboekenweek 2022. Lava wil beroemd worden met filmpjes over de natuur. Die zet ze op Zoek en Zie (Z en Z). Maar dan is er een vlogger die haar na probeert te doen, Stan. Natuurlijk is Lava boos op hem, maar ze vindt Stan stiekem ook leuk. Ze besluit hem op te zoeken, maar dan raken ze samen de weg kwijt in het bos. Ze maken een filmpje van hun avontuur. En dat brengt Stan en Lava op een GOED en GROEN idee … Spannend verhaal over filmpjes maken in de natuur! Leuk bedacht, want kinderen vinden vloggers vaak helemaal geweldig. Het einde gaat wel wat snel, er gebeurt veel tegelijk.

De geheime klas

Rolf gaat naar een nieuwe school. Het is gewoon een school, in een gewoon dorp. Maar … waar brengt de lift in de gang hem heen? Wat gebeurt er in de klas boven? Dat is geheim. Het is een klas voor geheime agenten. Stttt! Vertel het niet verder! Dit is heel geheim! Echt een heel spannend boek, want Rolf wil geheim agent worden! Ik raakte wel een beetje in de war van het verhaal, maar ik denk dat dat ook de bedoeling is. Leuk voor kinderen die spionnen erg interessant vinden.

Neem altijd een mop mee!

Ga je op reis?
Dan is hier een tip voor jou:
NEEM EEN MOP MEE!
In de auto of op de fiets.
In je tas of in je koffer.
Want een mop …maakt je reis pas echt TE GEK!

In dit boek staan dus maffe moppen over op reis gaan, leuk voor in de zomervakantie! Heerlijk voor kinderen die van korte verhaaltjes houden en graag een mop vertellen.

Bekijk alle boeken hier

Win

Zet hieronder (op de site) een reactie als je mee wilt doen en voor wie. 7 juni mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.