Meer weten over onderzoekend leren door het Techniektrofeest

Meer weten over onderzoekend leren door het TechniekTrofeest

Onderzoekend leren is een 21st century skill waarbij probleemoplossend vermogen, samenwerken en kritisch denken gestimuleerd wordt. Allemaal heel belangrijk voor de toekomst, maar hoe pak je dat aan? Ik hoop er meer over te weten te komen tijdens het gratis TechniekTrofeest op woensdag 27 juni. 

Techniektrofeest

Wil je meer weten over Wetenschap en Techniek of ben je er juist al veel mee bezig in de klas? Op woensdag 27 juni organiseert TechniekTalent.nu ter gelegenheid van vijf jaar TechniekTrofee een gratis feestelijke middag voor alle basisschoolleerkrachten. Na het inspirerende programma worden de winnaars van de TechniekTrofee 2018 en de Inspiratieprijs 2018 bekend gemaakt. Ik ga erheen en ben heel benieuwd naar het programma.

Lees ook: WERKEN AAN TECHNIEK TIJDENS HET TECHNIEK TOERNOOI

Techniektrofee

Met de TechniekTrofee Inspiratieprijs worden scholen geprikkeld om een goed idee voor Wetenschap & Techniekonderwijs te bedenken. Als ze de prijs winnen, ontvangen ze € 2.500,- zodat ze hun idee kunnen uitvoeren en het W&T-onderwijs naar een hoger plan tillen. De prijs is een initiatief van TechniekTalent.nu. Een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. De prijs bestaat nu 5 jaar en daarom organiseert TechniekTalent.nu het Techniektrofeest.

Meer weten over onderzoekend leren door het Techniektrofeest

Programma

Alle basisschoolleerkrachten kunnen zich gratis aanmelden voor het feest vol toffe informatie.

Het is een heel inspirerend programma met “grote” namen, zo wordt de opening en de afsluiting verzorgd door Diederik Jekel, bekend van DWDD en ook van Wie is de mol? ;). Ik vind hem altijd zo fijn vertellen, zo enthousiast en dat je het meteen snapt. Ik ben heel benieuwd wat hij te vertellen heeft.

Ik ben ook razend benieuwd naar wat Johannes Visser, De Correspondent, over ontdekkend leren te vertellen heeft en vooral hoe wij dat als leerkracht kunnen aanpakken.

Ik hoop van Sanne Dekkerneuropsycholoog en hoofd van het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit, op begrijpbare wijze te leren wat de wetenschap zegt over ontdekkend leren en hoe we dat kunnen toepassen in onze (school)praktijk.

Ik hoop dat er veel praktische voorbeelden gegeven worden, zodat ik meer techniek en wetenschap in mijn onderwijs kan brengen. Ik denk dat dit heel belangrijk is voor de beroepen in de toekomst, zoals het programmeren van robots. Ook om kinderen te prikkelen later vaker te kiezen voor technische vakken en een onderzoekende houding te stimuleren. 

Waar en wanneer?

Woensdag 27 juni, van 16.00 tot 19.30 uur. 

Het Oude Magazijn in Amersfoort (adres: Soesterberg 310).

15.00-16.00 uur  Inloop met koffie en thee.

16.00-16.15 uur Opening en welkom door Diederik Jekel.

16.15-16.35 uur Johannes Visser, correspondent Onderwijs bij De Correspondent. Tijdens een live gesproken column van 15 minuten geeft Johannes zijn visie op ‘ontdekkend leren’ en de rol van de leerkracht daarin.

16.35-16.55 uur Sanne Dekker,neuropsycholoog en hoofd van het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit. Sanne deelt haar wetenschappelijke inzichten over onderzoekend leren en laat zien hoe je onderzoekend leren vorm kan geven in de praktijk.

16.55-17.25 uur De grote W&T-quiz: aan de hand van enkele proeven van Diederik worden vragen gesteld aan de deelnemers.

17.25-17.45 uur Prijsuitreiking TechniekTrofee Inspiratieprijsen hoofdprijs door Alida Oppers, directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs, ministerie van OCW

17.40-17.45 uur  Overhandiging Inspiratiemap ‘Favoriete lesideeën van en voor leerkrachten’ door Chris van Bokkum (directeur TechniekTalent.nu) aan de winnende en genomineerde scholen.

17.50-18.00 uur  Afsluiting door Diederik Jekel.

18.00-19.30 uur Borrel en buffet

Inschrijven

Inschrijven kun je gratis doen via de site van TechniekTalent.nu.

Zie ik je daar? 

Afbeeldingen: TechniekBeeldbank.nu

Dit is een #jufmaikeadd.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren