mijn draai gevonden

Mijn draai gevonden

Dit schooljaar startte ik op een nieuwe school. Het werd meteen de grootste school van Nederland. Heel spannend en best even wennen. Hoe gaat het nu? Ik kan zeggen dat ik aardig mijn draai gevonden heb. 

De klas inrichten

De start van het jaar vond ik al fijn. De samenwerking met mijn nieuwe duo bij het klas inrichten verliep soepel, we konden het al snel goed met elkaar vinden. We hebben veel opgeruimd en alles neer gezet zoals wij het wilden. Ik ben al geen natuurtalent in het plaatsen van de klas en maak zeker geen plattegrond van tevoren. Maar een klas inrichten waar je het materiaal niet van kent is helemaal andere koek. We hebben veel geruimd, maar inmiddels staat ons magazijn alweer helemaal vol ;).

De klas lesgeven

En dan begint het echte werk. De start voelde fijn. Ik werd verwelkomd door collega’s, ouders en kinderen. Ook voor hen was het de eerste schooldag na de zomervakantie. Spannend en weer wennen voor iedereen.

Lees ook: WEER VOOR HET EERST NAAR SCHOOL

Ik vind het een heerlijke doelgroep waar ik mee mag werken. Fijn dat ik weer een plekje bij de kleuters heb kunnen krijgen. Ik kan veel van mijn ideeën kwijt en creatief aan de slag met de kinderen, heerlijk!

Onzekerheid

Ben ik dan nooit onzeker geweest? Ja natuurlijk wel!

Vinden de kinderen me wel aardig? Kan ik wel goed samenwerken met mijn collega’s? En (die voerde de boventoon) doe ik wel genoeg?

Doe ik genoeg met de klas? Doe ik genoeg voor de klas? Bereid ik alles goed genoeg voor? Neem ik genoeg werk uit handen van mijn duo?

Lees ook: HALLO NIEUWE BAAN, HALLO ONZEKERHEID

Administratie

Bij een klas komt nu eenmaal veel administratie en contact met ouders. Hier moet je veel voor doen. In het begin had ik geen idee wat er allemaal moest gebeuren. Is er wel een observatiesysteem? Huh, leerlijnen invullen in Parnassys? Startgesprekken met ouders in de avond? Het was allemaal nieuw. Ik liet het maar op me af komen. En gelukkig heb ik een topper van een duo naast me die me af en toe wat influistert.

Lees ook: MAG IK VAN MEZELF EEN GEWONE JUF ZIJN?

Vooruit denken

De laatste weken merk ik dat ik ook vooruit kan denken. De voortgangsgesprekken komen eraan, die moet ik maar eens voorbereiden. Het Sinterklaasjournaal wil dat we een taart gaan bakken? Ga ik regelen! Zo zijn er steeds kleine dingetjes die er  moeten gebeuren en die ik nu zelf weet. Wel zo’n fijn gevoel. En af en toe word ik nog ingefluisterd ;).

Relaxed

Ik krijg het ook terug van collega’s. Gisteren hoorde ik van twee verschillende collega’s dat ik relaxed voor de klas sta en leuke lessen geef aan de klas. Zo fijn om te horen! Ik voel ook steeds meer rust in mezelf. Rust om gewoon lekker mijn ding te doen en bovenal te genieten van de kinderen.

Ik heb mijn draai gevonden.

Uitgelichte foto:  Shutterstock