Mijn tips voor NOT 2015

Op de eerste dag van de NOT heb ik veel moois kunnen zien. Wat was het al druk! Dus veel docenten en leerkrachten hebben zich laten inspireren. Ik deel je mijn tips, maar natuurlijk is er nog veel meer moois te vinden op de beurs. 

NOT 2015 tips

Juf Inger heeft haar tips van tevoren al gedeeld. Slim om alvast een route voor jezelf uit te stippelen, want het is groot en je verdwaalt snel!

Berg van de NOT 2015

Ik heb weer een hele stapel mee kunnen nemen. Gelukkig had ik mijn zoontje mee in de kinderwagen. De bak eronder heeft goed gesjouwd. Driekwart van deze stapel heb ik gekregen en alles is heel nuttig!

Kinderboekenstraat

Natuurlijk ben ik groot fan van de kinderboekenstraat in hal 10. De uitgeverijen hebben hun boeken mooi uitgestald en beantwoorden al je vragen.

Jozua Douglas Clavis

Veel van de uitgeverijen hebben mooie beursaanbiedingen of verkopen licht beschadigde boeken voor een zacht prijsje.

Juf Sanne van de Kleuteruniversiteit staat in de stand bij Clavis. Ze legt je van alles uit over de projecten en de inspiratiedagen. Ik mocht vandaag ook even helpen.

Juf Maike bij de Kleuteruniversiteit

Dat ik lezen heel belangrijk vind, is geen geheim. De bibliotheek op school heeft nu een prachtige monitor waarmee je kunt checken of de kinderen veel lezen en hoe het zit met hun woordenschat, leesbegrip, technisch lezen en spelling. Na een project met de bibliotheek op school, kun je scoren of de kinderen op alle gebieden zijn gegroeid.

School uitgeverijen

In hal 9 vind je alle grote school uitgeverijen. Ik vind het altijd fijn om te kijken naar nieuwe methodes die net uitgekomen zijn of in dit jaar volgen. Wellicht kunnen we hier mee gaan werken?

Bij Malmberg kun je, als je snel bent, een mooie tas halen met een ode aan de juf erop. Je krijgt er de Juf bij, het tijdschrift voor juffen en meesters. En op pagina 7 vind je mij in het artikel ‘mijn juf’.

Juf Maike in Juf

 ICT

Als ICT-coordinator ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden voor ICT.

Ga zeker naar de stand van Vives. Hier kun je voor een heel klein prijsje mooie boeken kopen over ICT in het onderwijs. Zo zijn er het boek reclame? weet wat je ziet, Pesten is laf! Cyberpesten laffer, het Vives (w)appboekje 2014 en Think small, grow big. Social media Survival Guide. Dat laatste boek vind ik voor mijn websites erg interessant, dus ook een tip voor medebloggers!

In verschillende stands (even goed zoeken) staan bedrijven die het digitaal communiceren met ouders makkelijker maken. Ga hier zeker even langs en laat je voorlichten. Wellicht past een van die bedrijven wel bij jouw school?

Techniek en programmeren

We leiden kinderen op voor beroepen die nu nog niet bestaan. We zullen in de toekomst ook zeker veel technici nodig hebben. Ik vind een taak liggen voor de basisschool om meer met techniek te doen en kinderen hiervoor te prikkelen.

Ik was onder de indruk van de mogelijkheden die lego biedt om met de leerlijn techniek aan de slag te gaan. Op het moment dat ik er was, waren ze net pauze aan het houden, maar er schijnen kinderen te zijn om te laten zien hoe de techniek en het programmeren met lego werkt. Hier wil ik wel meer van weten! Want voor kleuters is het met duplo techniek ook geschikt. Ze staan in de klas van de toekomst.

Materiaal voor kleuters

Specials4schools heeft mooi ontwikkelingsmateriaal, zoals het kleefpapier.

Havo heeft prachtige materialen voor kleuters om met je handen te kunnen werken. Creall heeft bij veel van hun materiaal lesideeën bedacht.

Ik vind de handpoppen van handpoppen.nl zo mooi. Daar wil ik wel voor sparen!

Organisatie

Ga ook langs bij Leerkrachtorganizer. Hier kun je hun praktische leerkrachtagenda kopen. Ook hebben ze een mooi overdrachtsboek en inmiddels ook een invallogboek te koop. Er is nu ook een prachtig blok bij voor op je bureau. Met allerlei vakjes om van alles en nog wat op te schrijven om niet te vergeten. Je kunt het ook goed op je tafel thuis neer leggen als familiereminder.

Wat zijn jouw tips voor de NOT?