Schoolontbijt

Nationaal schoolontbijt

Met een salade als diner, ik heb wel genoeg vezels gegeten voor een dag, denk ik terug aan het schoolontbijt van vanmorgen. 

Al vroeg was ik op school. Ik had er zin in! Voor het eerst meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt. Alles stond al klaar, fantastisch! Ik kon een mooi pakketje ophalen vol lekkere en gezonde dingen. Fijn toch dat gezond en lekker ook heel goed samen kunnen gaan, zegt de eeuwig poging-tot-lijnende juf.

Ontbijt op school

Ik stond gereed in de mooi, gisteren al aangeklede, klas. Klaar om al die lachende kinderen met rommelende maag op te wachten.

De kinderen waren een tel in de war. Hoe staan de tafels nou? Waar is mijn stoel? Waarom zijn al die moeders er? Na een minuut viel het kwartje. Aha, schoolontbijt.
Ze hadden er zeker zin in! Er waren een paar kinderen die ‘s morgens aan de ontbijttafel hadden gemeld dat ze geen eten wilden, ze kregen immers op school.

Gezond brood eten!

Al snel hadden ze hun plekje gevonden. Ze wilden allemaal een bruine boterham, krentenbol of bruine bol. Ze kregen allemaal melk of water, wat ook gretig aftrek vond. En ook het gezonde beleg viel in de smaak. De hulpmoeders hebben ervoor gezorgd dat de kinderen ook daadwerkelijk hebben gegeten, de borden waren leeg! Zij hebben naderhand ook de klas in orde gebracht, waarvoor dank!
De topper van het ontbijt was een jongetje dat 3 bolletjes opat.

Ik ben trots op de kids. Ze hebben gezond EN goed gegeten. Nu hopen dat ze thuis ook goed blijven of gaan ontbijten. Een uurtje later was het tijd voor de fruithap en ook die werd nog keurig op gegeten. Ik dacht, die laten ze vast staan. Maar nee, waar laten ze dat in die lijfjes?

Gezellige ochtend

De rest van de morgen was ook erg gezellig. Tijdens het buiten spelen speelden de kinderen prinsesje en werd ik ineens de koningin. Ik was jarig en kreeg veel cadeaus en tja, toch ook taart, sorry schoolontbijt ;).

We hebben nog hard kunnen werken in de klas. Snoepwinkel waarin kastanjes als snoepjes over de toonbank vlogen, de letter r en het digibord.

Ik sloot de dag af met een bezoekje aan het restaurant in de klas waar ik lekkere tomatensoep kreeg. En cola met een rietje.
Daarna was het op naar de ICT-opleiding. Het was een gezellige morgen. Wat heerlijk om leerkracht te zijn!