Nieuwe glijbaan Hof van Saksen: Subito

Nieuwe glijbaan Hof van Saksen: Subito

Met de vijfde en nieuwe glijbaan, de Subito, is het waterpark van Hof van Saksen eindelijk compleet! De Subito is een sensationele waterglijbaan van ruim 120 meter lang met adembenemende lichteffecten en een prachtige sterrenhemel. Wij mochten ‘m als eerste testen en zijn heel enthousiast.

Afgelopen zaterdag, 7 oktober, mochten we als een van de eersten de Subito testen bij Hof van Saksen. Ik voelde me een enorme VIP en bofkont, want er was een select groepje voor uitgenodigd. Mijn ouders mochten ook mee, aangezien Jozua (mijn man) op pad was voor de Kinderboekenweek. De “gewone” gasten mochten zelfs de eerste paar uur niet de glijbanen in, zodat wij ze konden uitproberen en er geen lange wachtrijen ontstonden. Dat heb ik geweten! Onze oudste vond een vriendje, de zoon van Linda van Mamaliefde en Reis-liefde, en checkte zo alle glijbanen zodat ik vast wat foto’s kon maken. Onze jongste dochter mocht er helaas nog niet in vanwege haar lengte, dus wachtte ik totdat oma haar mee kon nemen naar de wildwaterbaan.

Toen moest ik er natuurlijk ook in van onze zoon. Maar de jongens wilden dat de mama’s als eerste de Bombo uit zouden proberen, waar ik de vorige keer bij Hof van Saksen ook niet in ben geweest, toen waren beide kinderen te klein. Wat een adrenalinekick die Bombo! Je wordt tien meter naar beneden geslingerd en het is de grootste indoor bandenglijbaan ter wereld. Ik ging ook nog eens achteruit, mijn hemel, wat heb ik gegild! En toen bleek dat de GoPro van Linda niet aan stond, dus moesten we nog een keer, crisis. Maar heb het gedaan haha! Alles wat erna kwam kon alleen maar meevallen, dus ik moet ook zeggen dat daarna de beleving van de Subito ook wel beter was ;).

Bekijk hier Hof van Saksen.

Of bekijk allerlei erop uit tips voor herfstvakantie 2023.

Subito, nieuwe glijbaan Hof van Saksen

 

De Subito is een prachtige en snelle waterglijbaan van ruim 120 meter lang met mooie lichteffecten. De Subito is ook nog eens de grootste overdekte bowl waterglijbaan van ons land. Ik was nog nooit in zo’n soort glijbaan geweest! Ik heb me door medewerkers van Hof van Saksen laten vertellen dat je langer in de bowl rond blijft gaan als je zwaarder bent. Je komt met een snelle gang aan in de bowl en denkt dan dat je hele snelle rondes maakt in de bowl. Maar dat is dus niet zo, je wordt afgeremd, waardoor je uiteindelijk langzaam in een soort trechter verdwijnt. Je hebt dus alle kans om de 1600 fonkelende sterren te bekijken. Echt prachtig! Dus zeker geschikt ook voor ons als ouder, want hij is snel, leuk voor de kinderen, maar het is dus óók een magische beleving. Ik had er wel tig keer in gewild, het was dat mijn zoon vond dat ik ook de rest moest uitproberen. Maar deze is zeker wel mijn favoriet! Niet zo hard als de Bombo, haha, maar toch spannend en dus heel mooi.

De glijbanen waren op zaterdagochtend speciaal voor ons gereserveerd, zodat we ze in alle rust konden uitproberen. Geen lange wachtrijen, heerlijk! Al moet ik zeggen dat die op zondag ook nog best meevielen, het is eventjes wachten om een band te bemachtigen, maar valt alles mee. Er is maar een glijbaan waar je alleen vanaf mag, de Presto. De rest is allemaal met een dubbele band, of zelfs met z’n vieren, bij de Bombo. Daarom is de minimale lengte ook 1.20 meter. Snap ik wel, anders vallen de kleintjes eruit. Voor onze dochter van 1.10 meter, maar wel met zwemdiploma B in de pocket was dat wel erg jammer! Er zijn verder geen glijbanen voor haar, alleen de wildwaterbaan. Wellicht een tip voor in de toekomst? Een wat kleinere glijbaan in het warme bad voor deze lengte?

Onze oudste van 9 bleef natuurlijk maar gaan, hij vond het heerlijk, met zonder wachtrijen. Ik denk dat hij minstens 15 keer van verschillende glijbanen af is geweest, de meeste keren met de zoon van Linda.

Bekijk hier alle glijbanen.

Accomodatie

Aangezien mijn ouders mee waren, mochten we weer in een zespersoons kinderbungalow verblijven. Deze zijn van de binnenkant alweer vernieuwd en zijn prachtig geworden! Nog veel luxer dan de laatste keer dat we er waren en zeker niet kinderachtig. Alles voor kleine kinderen is aanwezig, maar ook onze grotere kinderen vermaakten zich prima met onder andere de Kapla- en legotafel. De treinbaan was favoriet bij onze kleuters. Onze kinderen vonden het heerlijk in het stapelbed en ik had een kamer voor mezelf. We werden goed ontvangen met vouchers voor ontbijt, een keer diner en adventuregolf. We kwamen tijd te kort om alles te doen!

We voelden ons VIP en enorme bofkonten met zoveel luxe om ons heen. De bedden stonden opgemaakt klaar met badjassen, er lagen meer dan genoeg handdoeken, een setje met douchegel etc., een bad die we niet eens hebben gebruikt, een aparte douche en heerlijke kamers! Met het ontbijtbuffet waar we aan deel mochten nemen de volgende dag, leek het wel een hotel!

Bekijk hier alle accomodaties op het park. 

Eten en drinken

Wat zijn we verwend! We mochten zaterdag en zondag deelnemen aan het uitgebreide ontbijtbuffet in restaurant Al Fresco. Wat een keuzes hadden we daar! Ook kregen we na het zwemmen daar een lunch waar ik eindelijk dat prachtige taartje op at. Speciaal gemaakt voor de opening van de Subito, met een prachtige sterrenhemel als top van het taartje. En wat was het lekker allemaal! Echt zoveel aandacht en zorg aan besteed, wow.

Naast Al Fresco zijn er ook nog een snackbar op het park, een Grand Café, Gusto – Italiaans restaurant – en kun je verse maaltijden bestellen bij de Kookerij in de supermarkt. Hier haalde ik een heerlijke Pokébowl af en de dag erna nog een salade, ook uitstekend van smaak.

Andere activiteiten

Je komt oren, ogen en vooral tijd te kort om alles te doen. Onze kinderen waren het meeste in Indoorspeelparadijs Harrewar te vinden waar je o.a. ook nog onder begeleiding kunt klimmen. Je hebt er een Bounz Arena, waar je voor kunt reserveren. Er was een aparte tijd voor onze kleuter, waardoor ze niet onder de voet gesprongen werd door de grote kinderen, heel fijn! Maar je hebt ook allerlei academies, zoals de knutselacademie voor wat jongere kinderen en voor oudere kinderen techniek en mode. Je betaalt hier een bedrag voor materiaal en een bepaald project en kunt dan zelf aan de slag.

Wij mochten stiekem ook in het nieuwe deel van Harrewar kijken, speciaal voor jonge kinderen, het was bíj́na af. Deze speelruimte is speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Er is meer zitruimte voor ouders en er zijn drie zones: een voor baby’s tot zes maanden, een voor kruipers tot en met 2 jaar en eentje voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het ziet er prachtig, uitnodigend en zacht uit.

 

Er is ook een activiteitenprogramma, zo kon onze oudste dus klimmen onder begeleiding in Harrewar, maar kon je ook in het donker klimmen op de klimmuur buiten.

Voor alle activiteiten zou je dus makkelijk twee weken kunnen blijven, want de omgeving is ook prachtig. In Drenthe is veel natuur en er zijn ook allerlei activiteiten te doen, zoals het Hunebedcentrum.

Buiten Harrewar vind je ook nog een airtrampoline en Adventure golf. Het was heerlijk weer, dus onze oudste heeft zich goed vermaakt met zijn opa op een aantal banen. Het was daarom ook best druk, dus ze hebben ze niet allemaal gedaan. Er was ook zoveel te doen op het park! We hebben nog lang niet alles gezien en gedaan. We moeten dus nog maar eens terugkomen ;). Dank Landal voor dit geweldige avontuur en wat een magische glijbaan hebben jullie erbij met de Subito!

Er staan affiliate links in dit blog.