Gisteren ging ik nog even een paar uurtjes naar NOT 2019. Ik had nog zo weinig gezien voor m’n idee, het is zo groot. Deze keer zag ik veel moois op ICT gebied. 

Tips voor NOT 2019

Ik schreef al een blog over mijn eerste dag NOT 2019 bezoek. Maar er is zoveel te zien, dat ik nog even ging.

Technologie & ICT

In hal 2 van NOT 2019 vind je vooral Technologie & ICTIk ben op een vorige school ICT-coordinator geweest en blijf het mooi vinden om de technologien en de mogelijkheden van de toekomst voor het onderwijs te zien. Hier 

School voor de toekomst

De plek waar elke leerkracht echt even langs moet gaan, is de School voor de toekomst. Elke dag komt een klas van de basisschool werken met de onderwijsmiddelen die er nu al zijn of in de toekomst beschikbaar komen. Je ziet het materiaal dus echt in actie, mooi om te zien!

Je loopt de poort door en wordt meteen al verwarmd! De poort heeft infraroodlampen die je kunt inzetten in plaats van de centrale verwarming. Fijn als je over wilt stappen, omdat gas steeds minder beschikbaar komt.

De Ozobot blijft mooi om te zien, hier kunnen de kinderen zo makkelijk mee programmeren! Je kunt een grappige Lego video maken met een green screen. Tip: trek geen groene kledingstukken aan, ik zag een meneer zonder benen ;).

De robot kwam bij ons staan en sprak heel zachtjes, maar dat kon ik helaas niet verstaan. Hij reageerde op mijn blik en keek daarmee zelf omhoog en omlaag. Maar wat hij verder kon, geen idee…

Ik moet wel zeggen dat ik nog steeds weinig software voor kleuters zie, terwijl hier wel meer mee zou kunnen denk ik. Wel fijn om te zien dat er mooi concreet materiaal is, zeker tof in combinatie met programmeren.

Nog meer tips voor NOT 2019

Dit vond ik wel de topper om te zien. Een Duplo trein die zelf kan rijden, natuurlijk al bekend. Maar deze versie, die in april beschikbaar komt bij Heutink, kun je ook programmeren. Hij reageert op de gekleurde blokken die je in de treinbaan kunt leggen. Deze zou ik heel graag thuis én in de kleuterklas hebben, wat een mooi materiaal! En voor veel doelen geschikt: conctructiemateriaal en programmeren ineen waarmee je ook de executieve functies kan trainen. Ik ben enthousiast!

Ga ook zeker even langs bij Smartgames en het programmeerplein waar je o.a. Scratch kunt uitproberen en alles kunt vragen over programmeren.

Bij Heutink ICT kun je het nieuwe Digibord bekijken. Wat zou ik die graag in de klas hebben! Deze versie werkt als een tablet, dus overal kun je er goed op schrijven. Ik heb zo vaak met de beamer dat ik in het midden recht kan schrijven, maar boven en onder niet. Hierbij heb je geen beamer nodig, je kunt hem zelfs als tafel gebruiken. Er kunnen tien mensen/kinderen tegelijk op werken, zo mooi!

In de photoboot kun je grappige foto’s maken, leuk als je met je team bent!

Tips voor zaterdag

En dan heb ik dus nog lang niet alles gezien! Ik wil echt nog even naar de startershoek in hal 1 waar Juf Inger over schreef.

Bloggersstraat

En ik ben dus zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur in de bloggersstraat. Wil je weten hoe ik werk? Of hoe ik mijn site groot heb gekregen? Of waarom en hoe ik nu met mijn site geld verdien? Kom langs, dan vertel ik het je! En zeker langskomen. Ik vind het altijd leuk om je te spreken!