NOT 2019 bezoek

NOT 2019 bezoek

Vandaag was ik op NOT 2019 en wat vloog de dag om! Zo signeerde ik bij Clavis, gaf een workshop bij Kleuteruniversiteit en sprak ik heel veel mensen. Wat ik heb gezien was wel echt tof! 

Op de NOT kom ik vooral om te netwerken. Ik vertel over mijn site en probeer contact te leggen met bedrijven om wellicht iets voor elkaar te betekenen. Voor het eerst merkte ik dat mensen ook op mij afstapten in plaats van andersom. Ik ben ook wel aanwezig online, je ziet mijn hoofd wel vaak langskomen haha. Maar toch vond ik het een rare gewaarwording. En het maakte ook dat ik nog amper iets heb gezien van de beurs. Ik heb zoveel staan kletsen! Ontzettend leuk en nuttig ook. Maar nu twijfel ik of ik morgen nog even met onze dochter ga. Ik wil nog zo graag naar het programmeerplein.

Bloggersfeestje

Kinderboekenjuf

Al snel ontmoette ik Ingrid van Kinderboekenjuf.nl op de beurs. Gezellig om samen met haar de beurs te bezoeken en heel leuk dat ze bij mijn workshop was! Ik sprak ook Inger nog een tijdje van jufinger.nl en Linda van klasvanjuflinda.nl zag ik ook nog even bij de bloggerstraat. Ze zijn er allemaal nog eens deze week, dus je kunt ze zeker daar ontmoeten. Ik ben er zelf zaterdag om 12.00 uur.

Workshop

Leuk om een workshop bij Kleuteruniversiteit te geven. Ze hebben een hele mooie stand met Leesvink en de Voorleeshoek samen. Er kwamen zo’n 10 mensen luisteren, tof om mijn verhaal over het bloggen te vertellen. Ik ben benieuwd of ze er iets over opgestoken hebben. Je kunt trouwens zo langslopen bij de Kleuteruniversiteit. De workshops zitten vaak nog niet vol, kun je zo aansluiten en toffe info of inspiratie meepikken.

Parnassys

Als je binnenkomt, loop je meteen tegen de fijne koffie van Parnassys aan. Ik kreeg daar de nieuwe functionaliteiten te zien die binnenkort uitgerold worden. Alles wordt een stuk makkelijker voor leerkrachten en daar word ik wel heel blij van. Zo kun je toetsen met elkaar vergelijken en in een scherm, en dus in een oogopslag, zien wat de groei van de kinderen is.

Vooral als je ook de nieuwe koppeling met Gynzy gaat gebruiken die ik ook vast heb mogen zien. Als de kinderen daarin werken en je de toetsen erin verwerkt, krijg je allerlei tips om te werken aan de doelen. Per kennisgebied kun je verlengde instructie groepjes maken of zien wie het doel al wel hebben gehaald.

Ga zeker even langs bij ze als je je verdiept in alles gemakkelijker te maken voor de leerkracht.

Gynzy

Gynzy rolt nu alles uit op HTML5 in plaats van Flash. Dat geeft hen de mogelijkheid om alles aan te passen. En deze nerd wordt wel blij van hoe Gynzy eruit komt te zien. Overzichtelijker, makkelijker in het gebruik en wat strakker. Zonder veel door te hoeven klikken kun je straks goed gebruik maken van alle mogelijkheden van Gynzy. Hopelijk kun je er ook steeds meer zelf lessen in ontwerpen. Waarschijnlijk komt er ook meer voor kleuters online. Ik kreeg hier een leuk stempeltje om dikke duimen te stempelen bij het werk van de kinderen.

Meegenomen NOT 2019 bezoek

Score NOT 2019

Ik dacht dat het wel meeviel wat ik allemaal meenam, had het veel te druk. Maar toch was het nog wel wat en zeker ook leuk!

Bij de Kleuteruniversiteit krijg je een leuke goodiebag bij de workshops. Er zit een toffe poster van Kikker in die je op het raam kunt plakken en zo een Kikker raamschildering kunt maken. De telposter van Kleuteruniversiteit is ook echt heel tof! Met de QR-code kun je gratis de lestips downloaden. Verder natuurlijk een leuke aanbieding van de Voorleeshoek en stickers van Kikker.

Bij Zwijsen krijg je een gratis beurstas én kun je gratis een leesboekje ophalen met AR. Ik begreep dat je hier ook een standaardje kunt ophalen om kaarten in te doen. Handig voor onze kleuter, dus die moet ik nog even halen…

Clavis

Bij Clavis kocht ik drie boeken. Hier kreeg je dan ook een leuke goodiebag bij met washi tape van Rikki, erg schattig. En een exemplaar van de Pompoen die onze kleuter meteen wilde lezen. Ik ging met Rikki en Daniëlle Schothorst op de foto.

Het boek van Ruth Wielockx viel thuis ook meteen in de smaak. Er zitten weggetjes in die je kunt volgen met je vinger. Een goede voorbereiding op het schrijven.

Bazalt

Bij Bazalt kreeg ik het boek mee waar Suzanne een quote voor op de achterkant schreef. Met dit boek leert het kind dat goed luisteren helpt om een fijne dag te hebben. Fijn om ook contact te leggen voor wellicht recensies van andere onderwijsboeken.

Pica

Ik ben er nog helemaal niet langs geweest, maar ik heb ze wel gesproken bij Pica. Ze verloten echt een geweldig prijzenpakket, dus daar ga ik nog wel even mijn badge laten scannen.

Kinderboekenstraat

De Kinderboekenstraat is altijd leuk om langs te lopen om te zien wat de uitgeverijen aan leuke boeken hebben. Vandaag signeerde mijn man, Jozua Douglas, zijn boeken bij de Fontein. Maar de hele week zijn er veel auteurs en illustratoren bij de uitgevers te vinden, dus ga zeker even kijken of je een handtekening kunt scoren.

De uitgelichte afbeelding is door mijn collega Karin gemaakt en mijn andere collega, Bertine, staat er ook op. Leuk dat ze even bij me langskwamen terwijl ik signeerde. Zij vertelden ook dat je bij Malmberg leuke complimentenkaarten kunt ophalen. 

Malmberg

Ga jij ook nog naar de NOT?

Lees ook het blog met mijn ICT tips op de NOT 2019