Oud Valkeveen: schoolreisje

Oud Valkeveen: schoolreisje

Deze vakantie werden we uitgenodigd om naar Oud Valkeveen te komen. Ik vind het een fijn speelpark voor mijn kinderen, maar het is voor schoolreisjes ook heel geschikt.

Oud Valkeveen

Geschiedenis Oud Valkeveen

Het strandje aan het meer achterin het speelpark is al te bezoeken vanaf 1874. De speeltuin werd in 1930 gebouwd en is sindsdien telkens aangepast én er zijn attracties bijgekomen.

Wat is er te doen?

Oud Valkeveen heeft grote speelweide, een theater, een eigen strand aan het Gooimeer met ligbedjes, veel picknicktafels en plekken voor volwassenen om te zitten. Ook is er een bioscoop en een binnenspeeltuin, zodat het ook leuk is met slecht weer.

Schoolreisje Oud Valkeveen

Ik ben een keer met een schoolreisje naar Oud Valkeveen geweest, het was een groot succes. Ik raad wel aan om ouders met een groepje te laten lopen. Het is net te ver uitgestrekt om de kinderen alleen te laten gaan, zeker omdat er ook water in het park ligt. Je betaalt €7,80 voor een entree bij het schoolreisje, maar je kunt ook kiezen voor het smikkelmenu.

Wat vinden wij?

Wat een heerlijk park voor allebei onze kinderen (vijf en anderhalf jaar). Ik vond het best spannend, in mijn eentje op pad met twee kinderen. Onze oudste kan dan niet in alle attracties, omdat ik de jongste natuurlijk niet alleen kan laten. Maar er bleken zoveel speelplekken te zijn waar ze allebei konden spelen! Ik had er geen kind aan zeg maar.

Druk

Oud Valkeveen: schoolreisje

We waren best vroeg, 10.30 uur, maar er stonden al veel auto’s op het parkeerterrein en een grote rij voor de ingang. Binnen in het park was het vooral druk bij de attractie, maar bij alle speelplekken kon je goed terecht. Zeker bij de springkussen achterin het park.

Het is augustus, dus dan zijn er nou eenmaal wespen. Ik vond het goed te doen als je niet in de buurt van de horeca ging zitten en wegbleef van de prullenbakken. We hebben maar geen ijsje genomen, want dat leek me niet zo’n goed idee met de wespen.

Springkussens en het meer

Oud Valkeveen: schoolreisje

Achterin het park staan verschillende springkussens en een ballenbak bij het meer. Het was niet zo warm om in het meer te zwemmen, maar het ziet er wel aantrekkelijk uit! Ik zal er niet zo snel liggen als ouders als mijn kinderen in het park spelen, ook niet als ze wat ouder zijn. Daarvoor vind ik het park net wat te groot, dan heb je geen overzicht meer. Maar met je kinderen daar spelen en liggen op de ligbedjes lijkt me wel fijn.

Speelplekken

Speeltuin

Speeltuin

Wat zijn er veel leuke speelplekken voor de kinderen! Wat mij betreft zijn de attracties ook niet nodig. Al zou het treintje wel wat vaker mogen rijden, of meerdere treintjes tegelijk. Onze kinderen vinden dat fantastisch, maar daar was de rij echt te lang voor. Onze kleuter heeft zich wel vermaakt in de adelaar die omhoog schoot en weer naar beneden, daar kon hij zelf in.

Speeltuin

Speeltuin

Sommige speelplekken waren echt alleen voor onze kleuter, zoals het piratenschip waar je met ballen moet schieten en de grote glijbanen. Maar er waren ook speelplekken voor onze jongste die onze oudste ook leuk vond. Hij vermaakte zich bijvoorbeeld ook prima in miniland. En onze dreumes klom en klauterde daar overal zonder veel moeite op en af.

MinilandMinilandBinnenspeeltuin

De drukte in de binnenspeeltuin (Onder water wereld) viel mee, zeker tijdens de shows die we vanwege de drukte overgeslagen hebben. Ook hier kon onze dreumes zelf spelen op de glijbaan, waar ze vervolgens wel 20 keer vanaf is geweest. En onze kleuter speelde volop achterin, die heb ik niet meer gezien toen ik daar zat ;).

Onder water wereld

Eten en drinken

Eten en drinken

Ik bestelde een koffie bij het restaurant. Ik kon niet veel vinden op de site over de voeding, bijvoorbeeld de prijzen, en ik eet graag gezond, dus had ik een salade mee genomen. Maar er bleken goed betaalbare, verse en gezonde broodjes te liggen. Je kunt ook fruit en snackgroente kopen, dat viel me dus alles mee!

Ik raad het zeker aan voor schoolreisjes: betaalbaar en gewoon lekker veel spelen.