Paasbrunch met kinderen

Paasbrunch met kinderen

Door Sharona. Paasbrunch met kinderen, leuke tips om er een feestje van te maken. Met uitnodigingen, samen koken en versiering maken.

Paasbrunch met kinderen

Pasen, ik heb er nu al zin. Gezellig met mijn gezin en de opa’s en oma heerlijk brunchen  en daarna gezellig nog wat tijd met elkaar doorbrengen.
In mijn hoofd is schijnt met de perfecte Pasen ook nog eens lekker het zonnetje, waarop we gemakkelijk er na de brunch nog even op uit kunnen!

Lees ook: Pasen 2019 er op uit tips

Uitnodiging paasbrunch met kinderen

Uitnodiging paasbrunch met kinderen

Het idee om mensen uit te nodigen voor een Paasbrunch kwam spontaan op. Een belletje/app-je en je hebt iedereen uitgenodigd, maar daar voelde wij niet zo heel veel. Samen met de meiden hebben we een leuke uitnodiging in paassferen gemaakt.
We hadden op een mooi gekleurd papiertje 2x een paasei overgetrokken en uitgeknipt, de bovenste versierd met wat leuke stickers, uit geponste figuurtjes en wat met kartelscharen geknipte papiertjes, lintje door de 2 eieren heen en klaar is je uitnodiging!
Zo is iedereen alvast in de goede sferen gebracht, kunnen we daarna ons richten op de hapjes en de aankleding van de tafel.

Hapjes

Een Paasbrunch klinkt leuk en lekker, maar welke hapjes kun je allemaal maken? Of hoe maak je een simpel hapje net een beetje meer Pasen? En waar kunnen de kinderen, jong en oud mee helpen?
En nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat je op de dag zelf, je handen een beetje vrij hebt? Wij verzamelden een paar leuke ideetjes voor je, deze kun je ook terug vinden op het Pinterestbord: Paasbrunch.

Soepje

Een soep is makkelijk te maken voor een paasbrunch met kinderen en kan een dag vooraf al klaargezet worden. Een soep waar ik mijn kinderen altijd blij mee kan maken is zondagse soep. Een simpel, licht soepje. Eenvoudig te maken met runderbouillon, soepvlees, gehaktballetjes en vermicelli.

Schaapjes cupcakes

https://nl.pinterest.com/jufsharona/paasbrunch/

Wij hebben 2 hele leuke paasvormen om een cake te bakken, een paashaas met ei en een lammetje. Cake gaat er bij iedereen vaak wel in en het oogt (vooral als je met 2 soorten beslag werkt) leuk op tafel.
Voor de mensen die niet z’n vorm hebben je kunt ook heel gemakkelijk met behulp van mini marshmallows super vrolijke schaapjes cupcake maken.

Paas-flensjes-haas

Paasbrunch met kinderer

Ben je in de mogelijkheid om flensjes te bakken? Dan kun je door ze handig neer te leggen er hele leuke paashaasjes van maken. Afmaken met een klein beetje fruit en je hebt een super lekker hapje.
Of als je de kinderen een beetje bezig wilt houden aan tafel, vertel dat het flensje een paasei is en laat ze met fruitjes een leuke versiering (misschien een patroon) maken.

Eieren

Iets wat we ieder jaar doen, hoe klein onze meiden ook waren is het schilderen van gekookte eieren. Eventueel nog aangevuld met een versiering van stickers. Vooral die stickers zijn de laatste tijd helemaal hot bij onze meiden.
Grootste voordeel van dit hapje? Je kunt het ei al een paar dagen van te voren koken en schilderen en bewaren in de koelkast. Hoef je het op de dag zelf alleen nog maar even uit de koelkast te halen en op kamertemperatuur te laten komen.

Ei-kuikentjes

Ben je een beetje klaar met de standaard geschilderde eieren, maar wil je wel graag eieren serveren bij je brunch dan kun je gaan voor ei-kuikentjes. Met een klein beetje creativiteit tover je een gevuld ei zo om in een kuikentje.

Fruit-figuur

Je kunt ook heel leuk wat vers fruit op tafel zetten. Als je alles in kleine stukjes snijdt kun je er  zo een leuke vorm van maken, een vlinder, paashaas, paasei. En ik durf te wedden dat de kinderen ook nog wel hele leuke dingen weten te verzinnen!

Jus d’orange/ Smoothie á la Pasen

Ook je drankjes kun je Paasbrunch proef maken. Ook even wat knutselwerk, maar dit kun je ook ver van te voren al doen. Je hebt wat doorzichtige plastic bekers nodig, papier en lijm. Je kunt ervoor kiezen om een paashaas te maken, maar je kunt er ook heel gemakkelijk een lammetje of een vlinder van maken. Ideetjes genoeg en een lekker gekleurd drankje in de beker maakt het helemaal af.

Broodje apart, broodpudding

Wil je geen standaard boterhammen serveren bij je Paasbrunch? Dan kun je ervoor kiezen om met koekvormen vormpjes uit je brood te halen en deze te beleggen.
Voor iedereen die net als ik nu denk, jeetje wat een verspilling van eten! Want wat moet ik met de restjes? Nou heel simpel, daar maak je een extra gerecht voor erbij van. Een broodpudding! Een echte win-win situatie, want je hebt leuke broodjes op tafel en een zoet gerechtje erbij zonder dat je veel brood weg moet gooien!

Aankleding tafel paasbrunch met kinderen

De aankleding van de tafel is een taak waarbij de kinderen extra goed kunnen helpen. Met een paar simpele knutsels maak je van een gewone brunchtafel in een handomdraai een echte Paasbrunch tafel.

Placemats

Je kunt iedere gast zijn eigen Paasplacemat geven. De kinderen kunnen deze vooraf mooi inkleuren en als je ze dan lamineert kun je ze afvegen en vaker gebruiken. Of eventueel als souvenir  meegeven aan je gasten.
En komen er kinderen brunchen? Leg dan een paar leuke inkleur-placemats klaar. Op deze manier kunnen ze tijdens het eten lekker kleuren en kunnen de volwassenen rustig kletsen.
7 verschillende Paasplacemats vind je hier.

Bloemen

Ook leuk om met de kinderen vooraf te maken en daarbij ook nog eens goed voor de motoriek zijn gevouwen bloemen. Wanneer je ze klaar hebt, kun je bij iedereen er één op het bord neerleggen. Dit kijkt gezellig en als je er nog een wens op schrijft hebben ze een persoonlijke knutsel die ze mee naar huis kunnen nemen.
In deze blog vind je onderaan wat ideetjes om bloemen te knutselen samen met de kinderen: Lente in mijn klas

Dreumes aan het werk

Wil je, je dreumes ook betrekken bij de aankleding van de tafel voor de Paasbrunch, maar vind je de bovenstaande knutsels te lastig? Dan zijn er nog verschillende andere alternatieven die je kunt maken met ze.
Denk aan het stempelen van een paasei, stickers plakken op een ondergrond of een ei versieren. Ideetjes daarvoor vind je hier: Pasen knutselen dreumes

Ik ben benieuwd naar jullie Paasbrunches. Heb je nog een leuke tip voor de aankleding van de tafel of een super leuk hapje om te maken? Deel ze hieronder!

Afbeeldingen van Anistasia_Panait, Hannahmaria, Chantal de Bruijne/Shutterstock

 

Pasen; Maak een paasbrunch met kinderen