Pasen 2019: erop uit tips

Pasen 2019: erop uit tips

Door Sharona. Pasen 2019: erop uit tips. Weer heerlijke dagen vrij waarop je met de kinderen uitjes voor Pasen kunt doen Ga lekker naar buiten, paaseieren zoeken, brunchen met je gezin, of onderneem educatieve activiteiten. 

Pasen, twee heerlijke dagen vrij, niets moet, van alles kan. Een super gevoel, en als het weer dan ook nog eens lekker mee werkt begint het bij ons gezin te kriebelen. We moeten eruit!
We kunnen natuurlijk als vele andere Nederlanders gezellig naar een overvolle, (voor kinderen) saaie meubel boulevard. Of we gaan iets anders doen!

Organiseert de Kinderboerderij bij jou in de buurt iets? 

Pasen 2019

Om nu niet helemaal spontaan van alles te moeten gaan bedenken op de dag zelf, hebben we hieronder voor je alvast wat leuke dingen verzameld. En voor het geval je denkt, help, zoveel leuke dingen passen nooit in één of twee dagen…….  je kunt natuurlijk op een later tijdstip deze leuke plekken vast ook nog bezoeken!

Paaseieren zoeken

Een van de dingen die ik me herinner van de paasdagen vroeger thuis, was het zoeken naar paaseieren. Bij ons in de buurt was een actieve buurtvereniging die in de plaatselijke speeltuin/bosjes woestenij tientallen eieren verstopte voor al evenveel ongeduldig wachtende kinderen.
Check de buurtkrant of zoek eens online op paaseieren zoeken bij jou in de buurt.

Pasen 2019

Provincie Utrecht

Bezoekerscentrum De Boswerf Zeist Pasen 2019

Bij bezoekerscentrum De Boswerf in Zeist kun je op zondag 21 april paaseieren gaan zoeken in het bos. En zijn de kinderen klaar met zoeken? Dan kunnen ze zich heerlijk uitleven in het natuurspeelbos, het klim- en klauterbos of bij het klimtoestel. Mogelijkheden genoeg.

De Boerinn Kamerik

Met de bloggersdag 2018 zijn we op de mooie locatie De Boerinn in Kamerik geweest. Hier is van alles te doen,  van boogschieten tot survivallen en van creatief tot spelletjes. En ook met Pasen  is er van alles te doen. Als je komt brunchen kunnen de kinderen eieren gaan zoeken op de immense weilanden of ze kunnen lekker gaan knuffelen met de jonge dieren, nadat ze lekker gespeeld hebben in de speeltuin. Voordeeltje, met minder weer kun je hier dus ook hele leuke binnenactiviteiten afspreken!

Dierenvriendjespad Austerlitz

Zijn de kinderen het zoeken naar eieren even beu? Bij Dierenvriendjespad Boswachterij Austerlitz kunnen ze op ontdekkingstocht door de natuur gaan. Ze gaan onder andere op zoek naar takjes voor een vogelnest.
Een heerlijke 1,5 uur durende boswandeling, waar de kinderen hun energie goed kwijt kunnen.

Paaswandeling Beerschoten/Houdringe

Onder begeleiding van een gids ga je 2 landgoederen ontdekken. En wie weet zie je in de bossen wel een ree, das of zelfs een vos voorbij komen!

Pasen 2019: erop uit

Kabouterpaden Pasen 2019

Is je kind meer van kabouters dan de paashaas? Dan is het ook heel leuk om een kabouterpad te gaan lopen. Je kunt ervoor kiezen om de speurtocht met opdrachten te doen, of de kinderen lekker vrij in het bos de kabouters te laten zoeken.
Enkele plekken die een kabouterpad hebben zijn:

Provincie Utrecht

Baarnse Bossen (Baarn).

Provincie Noord-Brabant

Natuur centrum Maashorst (Uden) 

Provincie Friesland

Vegelinsbos (Sint Nicolaasga)

Provincie Zeeland

Boswachterij Westerschouwen (Westenschouwen)

Kastelen bezoek Pasen 2019

Een kasteel bezoeken met kinderen is altijd leuk (helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers). Zeker als er op dat moment in het kasteel van alles te doen is.  Het laatste kasteel wat wij bezochten had een speciale dag voor het hele gezin. Naast een kijkje in het kasteel waren er allerlei leuke activiteiten. Denk hierbij aan het maken van een echt zwaard, knutselen van een kroon en bediend worden door een echte butler.

Enkele kastelen die je met Pasen kunt bezoeken zijn:
Kasteel-museum Sypesteyn (Loosdrecht); op 22 april kun je er paaseieren gaan zoeken en op 2e Pinkserdag nemen ze deel aan de landelijke Dag van het Kasteel.

Kasteel Heeswijk (Heeswijk): Lekker de lente gaan ontdekken in de kasteeltuin of een speurtocht door het kasteel doen.

Slot Loevenstijn (Poederoijen); Eerst genieten van een paasbrunch om vervolgens het kasteel te gaan bezoeken.    

Musea Pasen 2019

Wil je wat educatiefs met je kinderen gaan doen, dan is een bezoekje aan een museum ook zeker de moeite waard. Maar dan natuurlijk wel een museum waar voor de kinderen van alles te doen en te beleven is!

Villa Zebra

 VILLA ZEBRA OPENT DE MOESTUIN

Villa Zebra (Rotterdam) is een echt kindermuseum, wat zich richt op kinderen van 2 t/m 12 jaar. Fijn als je net als ik een peuter en een kleuter hebt, die je wil vermaken.  Het museum gaat over beeldende kunst en heeft op dit moment een tentoonstelling over de moestuin. Leuke aan dit museum is, dat je niet alleen kunt kijken naar kunstwerken, maar de kinderen ook echt gestimuleerd worden om allerlei dingen te doen, middels vragen en opdrachten. Er bestaat ook de mogelijkheid om aan het einde van je bezoek  een workshop te doen.

Afbeelding: Hester Blankestijn.

Afrikamuseum

Sommige mensen gaan er met Pasen 2019 een lekker weekendje op uit.  Mocht je nou heel veel zin hebben om eens aan een andere cultuur/land te snuffelen, maar het Paasweekend te kort vinden om een verre reis te maken, bezoek dan eens het Afrikamuseum in Berg en Dal.  Hier kun je door de verschillende tentoonstellingen meer leren over de Afrikaanse cultuur en de kinderen kunnen bij het  Kinderenbeeldenbos, de kunstwerken van binnen in het groot zien en de verhalen daarbij beluisteren. Daarnaast is het heerlijk spelen in de speeltuin die erbij zit.
En mocht je nu met de Pasen opgescheept zitten met een hele delegatie aan familieleden, waarvoor je eigenlijk ook nog zou moeten koken…. boek dan een kook-workshop. Pasen met een Afrikaans tintje! Klinkt heerlijk!

Groninger museum

Alleen al het aanzicht van het Groninger Museum (Groningen) is voor kinderen al een ware ontdekkingstocht op zich. De verschillende vormen en kleuren nodigen je uit om binnen een kijkje te komen nemen naar alle verschillende kunstwerken, van schilderijen tot beeldende kunst en van realistisch tot abstract. Ze hebben van alles in hun diverse tentoonstellingen.
En mocht je op 1e paasdag gaan, dan kunnen de kinderen na afloop in het atelier zelf vrij aan de slag met het maken van hun eigen kunstwerk. Ze kunnen kiezen uit 4 opdrachten met verschillend uitdagend materiaal.

Wat je ook gaat doen deze paasdagen, heel veel plezier!

En mocht je nog een top tip hebben voor Pasen 2019, dan mag je hem hieronder delen!

Pasen 2019 erop uit tips