DE PARELTJES VAN HET ONDERWIJS #4

Met deze week: gekregen knutsels, nieuwe groep opstarten en vertellen dat je in verwachting bent. 

In de pareltjes van het onderwijs laat ik elke week een aantal mooie momenten van het onderwijs langs komen. Heb je ook zo’n parel? Laat het me weten op Facebook of mail me op info @ jufmaike.nl. Wie weet komt jouw parel voorbij.

Knutsels

Hilde

Ik ben een juf in opleiding dus ik kan nog niet van een carrière spreken maar een paar weken geleden kwam een meisje met een zelfgeknutseld werkje naar mij toe:” Dit heb ik voor jou gemaakt, want jij bent de beste juf”  Dan smelt je toch..

Nieuwe groep

Caren

Dat ik direct na de Pabo een baan had op de school waar ik heel graag wilde werken. Ik mocht toen de 3e kleutergroep opstarten, maar mijn lokaal was nog niet gebouwd. Twee maanden lang mocht ik me voorbereiden op mijn eigen groep: kinderen leren kennen, werkwijze eigen maken en … (het leukste!!!) shoppen voor mijn groep!
In november 2003 was het zover: ik startte een nieuwe groep in een nieuw lokaal met nieuwe meubels en materialen.  Een betere start kon ik me niet bedenken.

Kindje

Susanne

Vorige week vertelde ik mijn kleuterklas dat ik in verwachting ben van een kindje. Toen ik de echo’s liet zien zei een kind: ‘juf, ik krijg ineens water in mijn ogen.’ En inderdaad hij kreeg traantjes (en ik ook natuurlijk).

Mijn parel

Kuiken met spons

Ik vertelde dat ik met de kinderen die wilden een kuiken zou stempelen met een spons. Dat hadden veel kinderen oren na, dus mijn hele tafel in het midden van de klas zat vol. Zeker de helft van de klas kwam tegelijkertijd bij me aan het werk. Ik legde het een keer uit. De kinderen gingen snel zelf aan het werk en de resultaten waren heel leuk. Het was een snelle knutsel, maar wel een andere manier van werken en de kinderen waren heel betrokken, erg leuk!

Kuikens aan de muur