Met losse veters sta ik bij de deur. Mij houden die kleuters vandaag niet voor de gek. De kinderen mogen op 1 april, net zoals vorig jaar, vier grappen maken. Is het wel echt grapjesdag? 

De losse veters valt niemand op. Geen kind zegt: ‘1 april, kikker in je bil!’. Deze juf is juist wel van een grapje, teleurgesteld knoop ik mijn veters maar weer dicht.

Ietsje later komt er een jongen met een broodbakje de klas in. Zonder iets te zeggen, maakt hij voorzichtig het bakje open. Glunderend laat hij me zijn zelf geproduceerde drol zien. Van ontbijtkoek en pindakaas wel te verstaan. In zijn handen houden durft hij niet, veel te plakkerig.

In de kring weten de kinderen wel dat het 1 april is. Vorig jaar werd mijn duo gek van alle grappen, dus mochten de kinderen vier grappen in totaal uit halen. Dat weten de kinderen die toen ook al in de klas zaten nog. Ik wens ze veel succes met tot vier te komen.

Dan mijn grap. De kinderen mogen met hun jassen aan (zodat ze buiten kunnen uitrazen) een selfie maken met het digibord. Ze krijgen een stel apen te zien in plaats van de selfie. Ze kijken me aan of ik gek geworden ben.

De ochtend verloopt rustig, geen grappen, gewoon fijn spelen met elkaar. Tijdens de lunch worden er toch wat plannetjes gesmeed, de directeur moet gefopt worden. Ze pakken mijn zelf gemaakte klei erbij en plakken dat op hun gezicht. Als de directeur komt nephuilen ze en zeggen dat ze met elkaar gevochten hebben. Zelf bedacht, dat zijn toch wel de leukste. Ook hierna ‘gooi’ ik de kinderen naar buiten, daar is geen land meer mee te bezeilen ;).

De score van vandaag: twee grappen en eentje van de juf. Mwah, dat kan volgend jaar beter! ;).