Pieter Konijn: Een dag in de natuur WIN

Pieter Konijn: Een dag in de natuur WIN

Pieter Konijn: Een dag in de natuur is een mooi prentenboek met echte natuurgeluiden! Een mooi boek om voor te lezen aan jonge kinderen in de Kinderboekenweek 2022. Je kunt een exemplaar winnen. 

Pieter Konijn: Een dag in de natuur

Pieter Konijn bestaat al 120 jaar! Zoals je dus wel zult begrijpen is dit verhaal niet meer geschreven door Beatrix Potter, maar wel in dezelfde stijl uitgegeven door haar uitgever. Het boek heeft geluid! Je kunt achterop het boek de geluiden aanzetten. Op elke spread vind je een knop om de dierengeluiden tot leven te brengen. Zo hoor je een merel, een krekel en bijen. Het boek speelt zich af aan het einde van de zomer met eekhoorntjes die vast eten verzamelen voor de winter en nog lekkere bramen overal. Helemaal achterin het boek vind je alle knoppen nog eens, zodat je de dieren en de ruisende bomen langs kunt gaan. Ook vind je daar wat extra informatie over vogels, kikkers, rupsen en bijen.

Bekijk het boek hier

Het verhaal

Pieter Konijn en zijn zusjes zijn de hele dag buiten en leren zo van alles over de natuur! Ze wandelen de hele dag buiten, zo kun je ze volgen op hun ontdekking naar de interessantste dingen: verschillende soorten dieren en bomen, maar ook wat een winterslaap is en waarom bijen belangrijk zijn. Ze leren over het einde van de zomer, de herfst en het begin van de winter. Je kunt er dus ook goed over de seizoenen bij vertellen. Het verhaal is niet spannend, maar leert je wel veel. En het is prachtig geïllustreerd. Mooi om de dierengeluiden de klas in te kunnen brengen.

Bekijk het boek hier

Pieter Konijn

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 20 september mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.