Play-doh All mixed up WIN

Play-doh All mixed up WIN

De horror van elke leerkracht toch? Van die kleikleuren die allemaal door elkaar gaan en uiteindelijk een grote bruine brij worden. Toch doen kinderen dat wel graag met Play-doh en ik snap dat wel. Maar nu mag het ook echt! Win de Play-doh All mixed up.

Play-doh All mixed up

Uit onderzoek van Play-doh is gebleken dat er verschillende dilemma’s zijn bij ouders als kinderen spelen met klei, verf en papier. Zo is maar liefst één uit vier Nederlandse ouders niet zo blij wanneer hun kind wéér een creatie maakt die niet overeenkomt met de realiteit, zoals een roze banaan of groene olifant. Nou heb ik dat als leerkracht juist helemaal niet, want ik vind het belangrijk dat ze hun fantasie kwijt kunnen en zelf iets leren creëren.

Herald Hofmeijer, docent Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam, snapt het wel: “Ouders zien graag dat kinderen creaties maken die aan bepaalde criteria voldoen. Zo testen ze wat hun kind al kan en weet. De valkuil hierbij is wel dat ouders de ontwikkeling van hun kind onbewust tegenhouden. Tijdens activiteiten waarbij de fantasie wordt geprikkeld, zoals verven, kleien en tekenen, worden veel ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, zoals creatieve-, motorische– en cognitieve ontwikkeling.”

Nou dat dus! Kinderen moeten juist zelf lekker aan de slag en geen dertien in een dozijn werkjes maken. En daarom kwam Play-doh met All mixed up op de proppen. Om ouders én kinderen te stimuleren om met elkaar te spelen en de verschillende kleurtjes te gebruiken, lanceert PlayDoh een limited edition transparante pot met verschillende kleuren klei in één grote pot voor hun 65-jarige jubileum.

Wat vinden wij?

Play-doh All mixed up WIN

Ik moet eerlijk bekennen, ik moest even wennen. In mijn hoofd klopt het niet, al die kleuren door elkaar. Ik probeerde ze er dus één voor één uit te halen, maar dat kan echt niet haha! Alle kleuren zitten aan elkaar vastgeplakt. Onze peuter vindt dat natuurlijk totaal niet erg, zij ging er meteen mee aan de slag.

All mixed up

En toen we er eenmaal mee gingen kleien vond ik het ook wel leuk, al die kleuren door elkaar. Ik kreeg er wel lol in, de mooiste creaties maken. Voorlopig blijven de kleuren nog mooi, ik ben wel benieuwd wat er gebeurt na vaak kleien. Er zitten twee lagen in, dus de tweede laag zit nog als mooie regenboogkleuren in de pot. Het ziet er nu wel echt mooi uit, al die kleurtjes bij elkaar. En de klei is zo heerlijk zacht en lekker veel bij elkaar. Fijn om vooral wat grotere creaties te kunnen maken.

Win

Je maakt kans op een pot All mixed up van Play-doh. Laat hieronder een reactie achter, dinsdag 13 juli mail ik de winnaar.

Bekijk alle play-doh hier.

Er staat een affiliate link in dit blog.