Fietsen met het gezin met de Qibbel Air

Qibbel Air: fietsen met het gezin

Dit weekend kon ik voor het eerst fietsen met het gezin. Ik mocht de Qibbel Air testen waarbij onze dochter van één ook al achterop kan. Het is echt een goed en makkelijk fietsstoeltje! Heerlijk voor ons en goed voor haar ontwikkeling.

Fietsen met het gezin is fijne quality time. Ik merk dat het ook heel goed is voor de ontwikkeling als je tijdens de fietstocht in gesprek bent met je kind. Je kunt je kind van alles laten zien en het ontdekt zelf natuurlijk ook genoeg. Kinderen vinden het vaak ook leuk om op de fiets te zitten en om zich heen te kijken. Een stuk fijner dan wandelen, want dat houden ze vaak niet zo goed vol.

Fietsen met het gezin

Mijn man en ik hadden het er pas nog over dat we zo graag weer eens wilden fietsen. Dit was sinds de geboorte van onze dochter nog niet gebeurd. Ik ben namelijk nogal klein en een fietsstoeltje voorop sluit niet goed aan op de fiets die ik heb. Een mamafiets is in mijn maat niet te vinden, of dan kan ik mijn voeten niet op de grond, heel eng vind ik dat. Onze zoon van 5 moet nog leren fietsen. Daarbij lijkt het me nogal zwaar, een kind van 5 achterop en eentje van 1 voorop. Dus was het er nog niet van gekomen om te fietsen met het gezin.  Ik heb wel een bakfiets, vooral voor de kleine stukjes, maar die is nogal zwaar voor een echte fietstocht.

Fietsen met het gezin met de Qibbel Air

Qibbel Air

Net nadat we het erover hadden kreeg ik de kans om de Qibbel Air uit te proberen, dat wilde ik dus wel! Een nieuw fietsstoeltje, in Nederland gemaakt, waarbij je kind al vanaf negen maanden achterop kan. Het is een heel licht stoeltje en je kunt het gebruiken met kinderen van 9 maanden tot 6 jaar (9-22 kg). De Qibbel Air heeft een hoge rugleuning en zorgt daarom voor een betere ergonomische ondersteuning van de rug van het kind. De rugleuning is bespannen met mesh. Dit is een slijtvaste, sneldrogende en ventilerende stof, zodat het in de zomer niet te warm wordt voor je kleintje en met natte dagen snel droogt, heel handig met het Nederlandse weer en de hete zomers die we ook kunnen hebben! Het heeft zelfs de Baby Innovation Award in de categorie mobility gewonnen dit jaar. 

Bekijk meer informatie op de website van Qibbel.

Voor- of achterop de fiets

Ik heb natuurlijk even online gezocht of onze dochter ook al veilig achterop de fiets kon. Ik kon alleen vinden dat het vaak gezelliger is om je kind voorop te hebben, omdat je kind dan veel ziet en jij als ouder je kind goed kunt zien. Maar als het kind wat zwaarder is, is het zelfs veiliger achterop. Onze dochter is nu bijna 16 maanden, dus ik vond het prima om haar achterop te zetten op de fiets. Ze is overigens wel pas nu 9 kg, dus prima dat we even hebben gewacht.

Installeren Qibbel Air

Het installeren van het fietsstoeltje had nog wat voeten in de aarde. Dat kwam absoluut niet door de Qibbel Air, dat was echt super makkelijk te bevestigen! De Yepp die we al hadden moest eerst van mijn fiets af en bij mijn man op de fiets. Dat was een stuk lastiger. Voor de Yepp hadden we een Bobike die zelfs heel snel stuk ging.

Je haalt de Qibbel in een stuk uit de doos. Je checkt of je de veiligheidheidsstukken nodig hebt door ze tegen de bagagedrager te houden. Past het? Dan heb je ze nodig, anders niet.

Daarna zet het fietsstoeltje achterop de bagagedrager. Er zit een zwarte veiligheidsriem bij die je onder je bagagedrager door kunt doen en vast kunt zetten voor extra veiligheid. Dan zet je het fietsstoeltje achterop en je maakt hem vast door de klem in en uit te draaien. Wil je geen stoeltje achterop? Met de ontgrendeling aan de achterkant haal je het fietsstoeltje er snel weer af. Mijn man heeft de Qibbel Air erop gezet, maar ik denk dat ik het ook had gekund ;). 

Fietsen met het gezin met de Qibbel Air

En dan fietsen met het gezin!

Onderweg moesten er natuurlijk eerst wat foto’s gemaakt worden voor de review. Dat vond onze dochter maar niks. Ze wilde fietsen, onderweg zijn en alles zien! Ze was heerlijk aan het babbelen en zingen onderweg, ze genoot dus en wij ook! Af en toe voelde ik een handje in mijn rug of een hoofd. Dan dacht ik dat ze sliep, maar niks was minder waar, dan keek ze weer vol enthousiasme om zich heen.

Onze dochter zat heerlijk in de Qibbel Air. Lekker rechtop en stevig met de vijfpuntsgordel. Ik vind de gespen ook een groot voordeel hebben: ze lopen over de schouder, dus je hoeft ze niet te verstellen wat nog wel eens moeizaam aan de achterkant gaat met andere fietsstoeltjes. Zo kan ik ook nog eens mijn zoon erin laten zitten. De voetsteunen naar beneden klikken en klaar! Je kunt de gespen wel groter en kleiner maken, ook zo gepiept.

Ik ben heel benieuwd hoe het stoeltje voor haar zit als het heel warm is, maar ik verwacht dat de mesh goed werkt.

Van de week heb ik mijn zoontje bij de BSO opgehaald met de fiets. Ook hij kon er nog makkelijk in. De gespjes verstellen en de voetsteunen omlaag was ook heel makkelijk, dus ik kan het stoeltje met gemak voor allebei de kinderen gebruiken. Niet allebei tegelijk natuurlijk ;).

Fietsen met het gezin met de Qibbel Air

Woordenschat ontwikkeling

Onze zoon was heerlijk aan het kletsen onderweg, over wat hij tegenkwam, maar ook waar hij mee bezig was in zijn hoofd. Heel goed voor onze band met hem. Hij heeft ook geen moment gezeurd, hij vond het ook heerlijk achterop de fiets.

Ik liet tussen de gesprekken door van alles zien aan onze dochter: koeien, schapen, kippen, bloemen, bloesem, bomen, goed voor haar woordenschat.

Ik ben dus echt enthousiast over de Qibbel Air en weet geen kritiekpunten, het heeft niet voor niks een prijs gewonnen. 

Dit is een #jufmaikeadd.

 

Qibbel Air: Fietsen met het gezin