Aadje Piraatje kan al lezen

Recensie: Aadje Piraatje kan al lezen

Sinds ik Aadje Piraatje kan al rekenen heb gelezen, ben ik groot fan van de educatieve prentenboeken van Aadje. Aadje Piraatje kan al lezen is ook al zo’n pareltje waar je ook echt mee kunt leren lezen. 

Aadje Piraatje kan al lezen

Aadje Piraatje kan al lezen is een leuk zelfleesprentenboek over het bekende piraatje. Het boek begint op de bekende rijmmanier die bedoeld is om voor te lezen. Later in het boek zijn de zinnen speciaal voor de kinderen geschreven die net kunnen lezen. Leuk voor kinderen in groep 3 en kleuters die al een beetje met lezen bezig zijn. Het is ook nog eens voor maar €9,99 te koop. Ik zou zeggen doen als je kind al wat bezig is met de letters.

Aadje Piraatje kan al lezen

Aadje Piraatje vaart over zee met zijn vader als kapitein. Hij kan dus niet naar school en krijgt les van zijn vader. Hij moet de letters leren, maar de andere piraten verstoren de les met flauwe grapjes. Natuurlijk is Aadje Piraatje heel slim en leert hij al snel lezen. De verhaaltjes zijn na de voorleesbladzijdes op AVI-startniveau.

Lees ook: DE LEUKSTE BOEKEN OVER PIRATEN

Wat vind ik?

Het is wel duidelijk dat ik het een topboek vind. Net als in het rekenprentenboek zitten ook hier weer veel lesdoelen “verstopt”. Het boek begint met de voorleeszinnen op rijm, handig om het rijmen te oefenen dus. Meteen komen er klankzuivere letters voorbij, zoals de aa van aap en de b van boot. De andere piraten maken expres foutjes met bepaalde letters, maar dat is juist een leuke manier om mee te spelen. Vraag het kind eens of hij of zij een foutje hoort en wat het dan wel moet zijn. Natuurlijk staan er ook veel letters geïllustreerd in het boek. Hier zijn soms ook woorden uit te halen die het kind zelf kan lezen.

De zelf lees verhaaltjes zijn ook goed op te splitsen. Het zijn korte, losstaande verhaaltjes, ze hoeven dus niet achter elkaar gelezen te worden. In de illustraties staan ook de verschillende woorden, goed om het lezen van kleine woorden te oefenen.

Lees ook: TOP 10 PRENTENBOEKEN VAN JUF INGER

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren