Villa Fien

Ik had voor het kinderboekenweekgeschenk vorig jaar nog niet veel van Janneke Schotveld gelezen. Ik begon ooit in Superjuffie, op de tablet, maar dat pakte me niet zo. Kan ook aan de iPad liggen, ik lees liever een echt boek. Nu ik ook Villa Fien heb gelezen, ben ik helemaal om. Wat schrijft ze leuk!

Ik las het boek voor de leeschallenge van Kinderboekenjuf, ik had het al een tijdje in mijn kast liggen.

Villa Fien

Kaatje wordt op een dag naar Villa Fien gebracht, omdat haar moeder alleen maar wil poetsen. Ze vindt het er heerlijk, maar al snel komt er een inspecteur langs die roet in het eten wil gooien. Hij schrijft van alles op over Fien, de eigenaar van de boerderij en de pleegmoeder van vier kinderen. Hij wil de kinderen onder brengen in andere pleeggezinnen, maar daar willen de kinderen, en Fien niets van weten. Ze gijzelen hem om hem tot inkeer te brengen. Zal het ze lukken?

Lees ook: SUPERJUFFIE! EN BOTJE

Villa Fien

Wat vind ik?

Wat een heerlijk boek, Villa Fien, van Janneke Schotveld. Ik vloog er doorheen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor het kinderboekenweekgeschenk nog niet veel van de schrijfster had gelezen, maar ook dat boek vond ik zo leuk. Hoog tijd om meer van Janneke Schotveld te lezen dus. Het is jammer dat Villa Fien niet meer in hardcover te koop is, want ik denk dat veel meer kinderen dit boek leuk zullen vinden. Het lijkt wel wat op de verhalen van Astrid Lindgren, maar dan makkelijker te lezen. En ondertussen leer je nog wat over het boerenleven ook.

Je kunt het boek wel als eBook kopen.

Lees ook alle andere recensies. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren