Recreatiepark de Leistert review

Recreatiepark de Leistert review

Eind juni werden we uitgenodigd voor een weekend op Recreatiepark de Leistert in Limburg. Een beetje anders door de Coronaregels, maar het is er wel echt heel mooi! Waar moesten we rekening mee houden?

Voordat we het park mochten bezoeken kregen we keurig een mail met welke faciliteiten open waren en welke niet en hoe alles geregeld werd. Heel netjes dat je zo van tevoren alles al wist.

Recreatiepark de Leistert

Ik ken het park van een blogweekend dat ik er had. Dat weekend zaten we in een prachtige villa voor meer personen met allemaal een eigen kamer en verschillende badkamers waarvan één met sauna en bubbelbad. Ik zag al snel op het park dat er geweldig speeltuinen waren, fantastisch voor onze kinderen. En afgelopen juni mochten we dus naar het park.

De accomodatie

We mochten in de accommodatie:  type 5 luxe kindervriendelijk verblijven, bekijk het HIER. En die was me toch groot! Net een gewoon woonhuis en het zag er prachtig uit! De bedden moesten we nog opmaken, maar het bedlinnen lag er keurig. De keuken had alles wat je maar wilde hebben, de woonkamer was groot, maar de tuin nog veel groter! Een enorme lap gras lag achter het huis waar de kinderen heerlijk konden spelen.

Bekijk de accommodatie hier.

We hadden drie kamers boven, dus de kinderen konden op een eigen kamer. Eén van de kamers hebben we een beetje verschoven, zodat het campingbedje, dat bij de inventaris hoort, er paste. Zo konden wij in de grote slaapkamer waar ook een tv hing, uiteindelijk niet gebruikt. En een bubbelbad en een sauna dus! Hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt! Vrijdag was het nog wat te heet voor de sauna, maar zaterdag koelde het iets af, dus we moesten en zouden het gebruiken. Heerlijk en genoeg plek voor ons tweeën.

He bubbelbad hebben we nog gebruikt na het buiten zwemmen op zondag, toen was het toch wel een beetje koud ;). Heerlijk om samen met de kleuter op te warmen, het huisje voelde echt heel luxe! In de woonkamer staat ook een Playstation 4, helaas zonder spelletjes. We hebben zelf dus een account aangemaakt en wat gratis spellen erop gezet. Dat duurde even, maar onze kleuter vond het wel heel leuk om te spelen.

In het washok, je hebt zelfs je eigen wasmachine, stond ook een bolderkar waar de kinderen heel veel in gezeten hebben. Het was een aardig stuk lopen naar de speeltuinen en het zwembad in het midden van het park, ik haalde mijn sportringen wel zo ;). Maar voor de kinderen te ver. De bolderkar had luchtwielen, waardoor hij heel soepel liep, ik kon ook beide kinderen makkelijk vooruit trekken.

Speeltuinen

Het park is mede fantastisch voor kinderen door alle speeltuinen. Je vindt er meteen één op de camping, ideaal als je je tent of caravan eromheen kan opstellen, je hebt geen kind meer aan ze. Bij het restaurant La Selva Food & Drinks is een leuke speeltuin, ook voor jonge kinderen. Het restaurant was nog niet open toen wij er waren, nu wel. En vooraan het park, achter het dagstrand, vind je meerdere speeltuinen.

Als eerste is er een leuke waterspeeltuin, ideaal bij mooi weer met bruggetjes, emmers om het water te halen en in de buizen te doen en volop klimpplek. Daarnaast is een speeltuintje in het zand voor wat jongere kinderen met huisjes en een lage schommel waar ze goed in het bakje kunnen zitten.

Helemaal achteraan, vlakbij de snackbar, is een speeltuin met veel ijzer. Hier zijn we veel geweest, want wat hadden ze het daar naar hun zin! Kijk ook zeker even het filmpje voor duidelijke beelden van de speeltuinen. Grote familieschommels, een zweefmolen die je zelf moest draaien, een zandbak met een emmer en andere speeltoestellen, het had wel wat weg van een kermis.

Maar ook voor ons huis hadden we een speeltuin voor wat grotere kinderen. Ideaal voor de kleuter die daar zelf zijn hart kon ophalen. Vooral op het vlot dat hij zelf heen en weer kon voortbewegen. Hij heeft tenslotte zijn zwemdiploma, dus dat vond hij fantastisch.

Waar je ook komt, je kan er spelen en dat is voor kinderen natuurlijk zo ideaal!

Binnenspeeltuin

Zowel La Selva Food & Drinks als Via Verde hebben een binnenspeeltuin. Het eerste restaurant was nog niet open, maar we reserveerden vooraf voor Via Verde en kregen een tafeltje vlakbij de speeltuin. Het was er wat warm door het vele glas in het gebouw, maar de kinderen vonden de speeltuin helemaal top. Het eten was prima, niet fantastisch, maar het was dan ook niet duur. Het ziet er echt mooi uit met al het hout en speelplekjes voor zowel jonge al oudere kinderen.

Het meer met dagstrand

Wat een geluk hadden we met het weer! Het was de dagen ervoor heel heet geweest en ook op zaterdag was het nog lekker warm. Geen 30 graden meer, maar wel warm genoeg om in het meer te kunnen plonsen. Onze kleuter heeft zijn A diploma, dus kon lekker met zijn papa iets verder het meer in. De peuter bleef bij mij, maar eigenlijk was het andersom. Ze probeerde met haar bandjes volop te zwemmen, dus ik moest haar steeds achterna. De Leistert

Het water was al echt fijn opgewarmd, dus hebben we hier ons goed vermaakt. Er ligt veel gras en zand natuurlijk waar je makkelijk een plekje voor je handdoek vindt. Het was druk op het park, maar we konden er  prima zitten met genoeg ruimte en afstand om ons heen. We vonden een fijn plekje in de schaduw naast de grote glijbaan waar onze kleuter ook veel pret had. Een emmertje en wat schepjes mee, meer heb je niet nodig.

Er is een hek voor het meer waar je met een toegangspasje in komt. In de tijd dat wij er waren stond het hek open en kon je er zo inlopen.

Zwembad

Voor het zwembad moet je reserveren, in de tijd dat wij er waren had je de keuze uit vijf tijdsloten en mochten er 100 mensen tegelijk in het subtropisch zwembad, inmiddels zijn dat er meer. Om 8.30 uur stond er al een enorme rij voor de receptie waar je om 9.00 uur kaartjes kon halen. Daar zijn we dus niet in gaan staan, vind ik zonde van de tijd. Wel hebben we later op de dag kaartjes bemachtigd voor het buitenbad. Dat was met 19 graden wel een tikkeltje fris, de glijbaan was wel heel leuk. Het was er wel lekker rustig, ook fijn ;). Het golfslagbad mocht niet aan, want dan had je kans om op andere te botsen. Niet echt handig in deze tijd… Het bubbelbad na het zwemavontuur was heel welkom!

Camping

De Leistert

Je kunt ook een plekje bemachtigen op de camping, zowel in een gehuurde tent als zelf iets meenemen.

Recreatieprogramma en meer

We hebben er dat weekend geen gebruik van gemaakt, maar er is een uitgebreid recreatieprogramma. Voor sommige activiteiten moet je je inschrijven, vanwege de afstand, maar niet voor alles.

Verder is er:

– Midgetgolfbaan
– Supermarkt
– Sportvelden en speellandschappen (buiten)
– Fietsenverhuur met gratis fiets- en wandelroutes
– Visvijver
– Roeivijver

Omgeving

In Roggel zelf is er niet zoveel te doen, maar wij zijn dan ook op het park gebleven, dat was voor een weekend leuk genoeg! Als je er wel op uit wil, zijn er allerlei uitjes in de buurt:

  • Attractiepark Toverland
  • Roermond
  • Eynderhoof Limburgs Openluchtmuseum
  • Kastelen
  • Avonturenpark Valdeludo
  • Mattel Play Sevenum

De zomer is al aardig volgelopen, maar ook voor erna kun je prima op dit leuke vakantiepark terecht.

Bekijk het park hier.