Waarom ik investeer in mijn bedrijf

Waarom ik investeer in mijn bedrijf

Vorig weekend was ik naar het eerste Boost je Blog weekend in de Leistert in Limburg. Ik sloot me daar op om van alles te leren over SEO, Google analytics en search console, branding en affiliate. Waarom ik investeer in mijn bedrijf.

Als leerkracht denk je waarschijnlijk: waar heb je het over? Maar voor mij als blogger zijn het termen waar ik elke week mee bezig ben. Deze website blijft namelijk groeien qua bezoekers, dus wil ik er ook graag meer inkomen uit halen. Mijn website is mijn bedrijf en ik verdien mijn geld dus niet alleen meer als leerkracht.

Waarom ik investeer in mijn bedrijf

Als je blogger bent, ken je de termen waarschijnlijk heel goed. Met SEO zorg ik dat hoger in zoekmachines kom, via Google analytics en search console houd ik allerlei bezoekerscijfers bij, ik ben actief op Instagram waar ik mezelf laat zien en met affiliate kan ik meer passief inkomen binnenhalen. En vooral dat laatste zet ik nu enorm op in. Want als je via mijn website iets besteld, bijvoorbeeld op bol.com, krijg ik een commissie.

Commercieel

Klinkt wellicht heel commercieel allemaal en dat is het ook wel. Ik beleef ontzettend veel plezier aan het blogger, maar steek er ook heel veel tijd en energie in, al jaren. Daar wil ik wel graag iets voor terug. Zeker nu het ook mijn bedrijf is geworden en ik de inkomsten voor mijn gezin en mijzelf ook hieruit moet halen, het is mijn werk geworden.

Hoe ik investeer

Inmiddels zijn er veel mensen die een bijdrage leveren aan de site. Ik heb een onderhoudscontract voor de technische achterkant van de site, ik heb een goed team aan bloggers die ik betaal als ze voor de site schrijven.  Iemand regelt mijn zakelijke contacten en iemand mijn Facebookpagina en Pinterest. En daarnaast lees ik veel boeken en doe ik cursussen online en offline. Ik steek veel geld en tijd in leren over hoe ik de site nog beter kan maken.

blogger by nature

Blogger by nature

En zo kwam ik een aantal jaar geleden al uit bij het Blogger by nature event waar ik van alles leerde over het onderhouden van een website en steeds beter daarin worden. Ik legde er contacten die heel waardevol waren en kwam bijvoorbeeld uit bij Yoast waardoor ik een goede SEO plugin heb nu. Dus heb je een blog: ga naar het event, echt een aanrader!

De Leistert

Boost je blog weekend

En zo kwam het dat ik naar het Boost je blog weekend ging in de Leistert, een prachtige camping én huisjespark voor gezinnen overigens! We sloten ons met acht bloggers op in het luxe huisje met sauna en bubbelbad en we hadden allemaal onze eigen kamer, heerlijk! Ik ging alleen af en toe naar buiten voor een wandeling en kreeg verder veel trainingen en er was veel gezelligheid onderling. Nu is affiliate mijn prioriteit, want daar kan ik echt wel meer uithalen. Vandaar dat er ook een affiliate link in dit blog staat ;).

Fleur van mamaliefste.nl schreef een mooi blog over welke trainingen we volgden die dag. Verder waren we met:

En Esmée die het organiseerde van Bloggerbynature.nl.

Het was een heel inspirerend én gezellig weekend waar ik nu een handig appgroepje aan overgehouden heb.

Hoe investeer jij in jezelf?